Президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов даде да се разбере, че в документите на БФС има клауза, според която, ако клубовете не подпишат договора за тв правата, който се сключва с централата, нямат да имат право на участие в първенството. Единствената точка, по която може да се дискутира към момента, е разпределението на самите суми от тв правата, които ще постъпват към отборите.

На въпрос към Стефан Капралов, дали има точки в договора, според които има вероятност някои клубове да не продължат участие в А група, той отговори: „Да, фигурират такива точки в документите на Футболния съюз. Тук не става въпрос дали даваме възможност да мислят, даваме възможност на клубовете да помислят до понеделник за разпределението на средствата за правата, а не за договора. В правото на всеки клуб е да реши дали да го подпише, или не. Но след като фигурира в документите, няма къде да ходят. Трябва да го подпишат. Мисля, че клубовете ще стигнат до консенсус. В понеделник смятам, когато и ТВ7 даде кои мачове ще излъчва до края на полусезона, мисля, че консенсуса ще бъде реалност”.

„Би трябвало от БФС да бъде публикувана програмата, защото сега е до 4 кръг.”

„Смятам, че разпределението ще бъде справедливо. Нито клубовете, нито ние сме видели договора за тв правата. Ние видяхме само договора между клубовете и БФС. Отсъстваха Черно море и Черноморец. Като цяло клубовете се обединиха около това да размислят, ако трябва да дадат писмени съгласия или несъгласия. И в понеделник да се приключи с този въпрос и клубовете да си получат първия транш”, добави Капралов.