Разпределението на телевизионните права за новия сезон е на път да скара отборите в А група. Днес голяма част от клубовете в елита се събраха на среща водена от президента на ПФЛ Стефан Капралов. На срещата, се обсъждаха договорите между клубовете и БФС, както и разпределението на парите между клубовете. Не особено доволен от срещата излезе финансовия директор на Левски Константин Баждеков, който не пожела да говори пред медиите.

Основният проблем, който се очаква да възникне е точно начинът на разпределение на парите от телевизионните права, тъй като за разлика от миналата година по телевизията ще бъдат излъчвани по-малко мачове.

Според стария договор, пари се получаваха на три транша - първият по равна сума за всички клубове, вторият, според мястото в крайното класиране, и трети - за брой спечелени точки.

Левски и ЦСКА обаче претендират, сумата да бъде изчислявана според брой излъчвани мачове по телевизията, което определено ще облагодетелства именно тях.

Президентът на Литекс Трифон Попов пък хвърли бомбата, че ако даден клуб не подпише договора за правата по наредба трябва да бъде изхвърлен от първенството. Това бе потвърдено и от Стефан Капралов.

Очаква се в понеделник да има нова среща, на която окончателно да се стигне до споразумение между клубовете.