Представянето Мартин Камбуров като футболист на ЦСКА се забави, като не започна в уречения час (14 часа). След пристигането си футболистът бе учуден от големия медиен интерес и възкликна: „За български футболист такова внимание...“

Причината за забавянето на представянето бе, че до последно адвокатите на Камбуров са уточнявали детайли около договора на играча с „червените“.

Стана ясно, че контрактът на нападателя е за 1,5 година.

Ето какво сподели Камбуров на специално организирания брифинг:

„Не съм дошъл да играя кърлинг, а футбол. ЦСКА си е ЦСКА и искам да оправдая доверието. Георги Илиев се свърза с мен и съм доволен, че съм в ЦСКА. Причина да подпиша с ЦСКА е, че отношението на Георги Илиев ми допадна. Честен и откровен човек. Не трябва да има специална причина и мотив, за да дойдеш в ЦСКА“.

„На две-три места имах по-добри оферти, но първо бях дал дума на ЦСКА и ако този трансфер беше пропаднал, щях да избирам. Ако вкарам половината голове, които съм вкарал във врата на Левски, за ЦСКА през пролетта, ще съм много доволен. Когато отборът не е първи, всичко друго е неприемливо. Всички заедно ще се борим до край, за да стопим преднината, която имат другите отбори. Отказване няма“.

„Поставил съм си за цел ЦСКА да играе добре, да върви напред и да събира точки. Не са важни личните ми постижения и това дали ще стана голмайстор най-важен е отборът. Договорът ми е на 1,5 година. Някои хора пускаха декларации (б.а. Лудогорец), че си правя реклама на техен гръб. Е, такава реклама си направих, че дойдох в ЦСКА“.

„Още като се прибрах от Китай, имах среща за 5 минути с г-н Марешки, но нямаше нищо конкретно и след това дойде оферта от ЦСКА“.