Нападателят на ЦСКА Янис Зику получи наградата за футболист на месец октомври на Пресклуб България, като събра общо 18 от 26 гласа на спортните редакции. След него с 3 гласа е Светльо Тодоров от Литекс, с по два – Георги Миланов и Христо Йовов, а с един - Николай Божов.

„На този етап не мога да говоря за трансфери, за интерес от корейски тимове. От днес съм във ваканция, ще релаксирам, отивам си в Румъния. Единственото за което искам да мисля до януари е почивката. В този момент съм 100 % играч на ЦСКА, тъй като договора ми е за три години. Другото са единствено възможности, докато не подпиша някакъв друг договор. Тогава може да говорим”, каза Зику.

Той няма да играе в мача за Купата на България срещу Спартак Плевен, но обяви, че за ЦСКА е важно да спечели този мач, било то и само с 1:0. „Няма да играя в предстоящия мач за купата. Но за ЦСКА е важно той да бъде спечелен, дори ако трябва с 1:0. Тези мачове са по-различни, там нямаш много възможност да поправиш евентуално грешките си. Но купата е най-прекия път до евротурнирите, затова сме длъжни да се борим докрай, да спечелим и този мач, който идва. Заедно с треньорския щаб решихме, че няма нужда от мен за предстоящия мач”, каза голмайсторът.

Румънецът заяви, че според него не е проблем равенството, което ЦСКА направи с Лудогорец. „Колкото до мача с Лудогорец, това бе хубав мач, за тези които обичат футбола. Четири гола, много положения. Доказа се, че 2:0 в твоя полза е може би най-коварния резултат във футбола. Вкараха един гол, хвърлиха се мощно напред, ние бяхме подложени на натиск и не издържахме. Но пак ще напомня, че това е само края на първата половина на първенството. Сигурен съм, че имаме сили да изпреварим Лудогорец на края на шампионата. Въпреки че те са много добър тим”, допълни още Зику.

Футболистът коментира и евентуалните наказания, които ще настъпят след ремито срещу Лудогорец. „Не знам какво и как ще ни накажат, но това ми се е случвало и друг път. Нормално – като печелим, като постигаме добри резултати има премии, като няма добри резултати – има всякакъв род наказания”, заяви румънецът.

Той бе запитан как ще поддържа килограми през зимата. „Нямам проблем с килограмите. Аз съм професионалист и уважавам контракта с клуба, където ритам. Няма как след празниците да се върна с 10 килограма отгоре. Трябва да се върна толкова тежък, колкото съм в този момент. Това е закон”, заяви още Зику.