ЦСКА загуби втора поредна контрола от лагера в Турция. „Червените“ паднаха с 1:2 от новака в румънския елит Виторул Констанца.

Нджонго Присо откри резултата в началото на първото полувреме, но с две попадения на Янку и Читу румънците обърнаха още преди почивката.

Десетина дни преди първия им официален мач в Лига Европа, „армейците“ показаха слаба игра, през първото полувреме в отбрана, а през втората част в нападение. Въпреки това ЦСКА надигра своя противник, но така и не успя да се добере поне до равен.

Лоша новина за Стойчо Младенов дойде в средата на второто полувреме, когато принудително бе заменен Тодор Янчев. В края на двубоя пък в игра се появи намиращият се на проби Хавиер Мартина. Титуляр за „армейците“ започна Жуниор Мораес, който раздвижи нападението на тима, но и той не успя да помогне да се избегне загубата. Ден нямаше и Христо Янев, който пропусна да се разпише от три отлични възможности от пряк свободен удар.

Румънският отбор, собственост на легендата Джика Хаджи, излезе доста надъхано в двубоя, като на моменти дори се стигаше до по-груба игра и разправии между футболистите на двата отбора.

В 10-та минута ЦСКА откри резултата. След добра атака в червено, Жуниор Мораес изведе отлично Нджонго Присо, който стреля в долния десен ъгъл за 1:0.

Десет минути по-късно – в 20-та – Янку възстанови равенството. От пряк свободен удар от границата на наказателното поле нападателят на Виторул стреля много точно и не остави шанс на Благой Макенджиев за 1:1.

В самия край на полувремето, в 45-та минута румънците стигнаха до пълен обрат след хубав гол. Янку центрира в наказателното поле, където с глава Читу прехвърли Макденжиев за 2:1.

Малко преди това Присо бе изведен на отлична позиция в наказателното поле, след добра игра на Мораес и Килиън Шеридън, но футболистът с номер 99 на гърба стреля право във вратаря на Виторул.

През второто полувреме „червените“ натиснаха здраво своя противник, който почти не поглеждаше към вратата на ЦСКА. Въпреки това селекцията на Стойчо Младенов не успя да стигне до изравнително попадение. Многото смени предприети в продължение на втората част също поразстроиха играта на „армейците“.

В предишната си контрола ЦСКА загуби от Волга с 1:2. Следващата проверка на „червените“ е във вторник срещу Карабюкспор.