Без особени усилия тимът на ЦСКА постигна победа с 3:1 над сръбския Раднички в контрола, която се игра в Ниш. Пред близо 1000 зрители на стадион „Чаир“, възпитаниците на Стойчо Младенов не срещнаха особени трудности срещу осмия в местното първенство. Головете за българския състав реализираха Тасио, Карачанаков и Сержиньо.

Двубоят на обновеното съоръжение в Ниш започна в доста мудно темпо, като в първия половин час на мача двата тима не успяха да създадат нито една чиста ситуация пред противниковата врата с изключение на няколко анемични удара, които не затрудниха двамата вратари.

ЦСКА успя да открие резултата в първата си по-сериозна атака към вратаря Милош Перич. След хубав пробив на Серж Нюиаджи по дясното крило, тогоанецът центрира добре в наказателното поле, където Тасио овладя топката и с премерен удар с левия крак откри резултата.

Още в следващата си атака „червените“, които днес играха с резервния си бял екип, съумяха да увеличат преднината си. Отново в основата на атаката бе Серж Нюаиджи, който и този път центрира отдясно, а Карачанаков с глава успя да удвои, след като се пребори с бранител на домакините в малкия пеналт.

След второто попадение за ЦСКА, домакините увеличиха оборотите и се хвърлиха в атака. Натискът на футболистите от Ниш даде резултат в 38-ата минута. След грешка в отбраната на „червените“, Милан Йованович бе изведен в наказателното поле, напредна отдясно и с прекрасен удар по диагонала не остави шанс на Томас Черни.

Минута преди края на първата част, Серж Нюаиджи имаше отличен шанс да ознаменува добрата си игра с гол, но останал сам срещу вратаря стреля в аут.

В течение на втората част двамата страрши треньори замениха почти целите си състави, което допълнително накъса и недотам бързата и динамична игра. Въпреки че домакините бяха по-активният тим в по-големи периоди, и този, който създаваше по-чистите положения пред двете врати, противно на логиката, голът дойде именно в тяхната врата.

След атака по дясното крило, Бандаловски центрира добре, влезлият като резерва страж Миодраг Филипович за миг улови топката, но в последствие я изпусна, а дебнещият Сержиньо е довкара в мрежата.

Това бе и генералната репетиция на ЦСКА преди вечното дерби с Левски на 20 октомври, ако разбира се, от ръководството на „червените“ не решат да организират пореден спаринг в паузата на шампионата.

Съставът на ЦСКА: Черни, Родригес, Бандаловски, Попов, Янчев, Крачунов, Саша, Анисе, Карачанаков, Нюиаджи, Тасио (Грънчов, Пакурар, Тенгариня, Платини, Присо, Бенжалюн)