Черно море успя да обърне ЦСКА на своя „Тича“ в мач изпълнен с много напрежение и спорни ситуации. Отборът на Георги Иванов се наложи с 2:1, въпреки че гостите от София първи откриха резултата. Емил Гъргоров даде преднина на „червените“, но с голове на Симеон Райков и Бакари от дузпа, „моряците“ взеха своето.  Така Черно море остава непобеден на свой терен от началото на сезона.

ВИДЕО С ПОПАДЕНИЯТА В ДВУБОЯ - ТУК!

Двубоят ще се запомни и със спорните отсъждания на рефера Станислав Тодоров, който отмени попадение на ЦСКА през втората част и даде спорна дузпа за домакините. Тодоров не видя и игра с ръка на защитник на Черно море в наказателното поле на домакините. В края на срещата, треньорите Стойчо Младенов и Анатоли Нанков бяха отстранени за оспорване на съдийски решения.

Мачът на стадион „Тича“ започна много вяло, като двата тима водеха битката предимно в центъра на терена без да създават интересни ситуации пред противниковите врати. Първата по-опасно положение дойде едва в 18-ата минута, когато домакините стигнаха до пряк свободен удар пред наказателното поле на „червените“. Зад топката застана Георги Илиев, който обаче не успя да насочи топката в рамките на вратата.

Резултатът в мача бе открит в 22-ата минута, когато гостите стигнаха до първия си удар към вратата на Михайлов. След атака отдясно, Милисавлевич центрира около точката на дузпата, последва меле, след което топката бе върната към Емил Гъргоров, който с много техничен удар от границата на наказателното поле прати топката в горния десен ъгъл на вратата.

Домакините успяха да изравнят след изпълнение на статично положение в 33-ата минута. Симеон Райков вкара от пряк свободен удар, след като успя да прокара топката под скочилата стена на „червените“. Вратарят на гостите Томаш Черни също не успя да се намеси адекватно, въпреки че ударът на крилото на Черно море не бе силен.

Окрилени от попадението си домакините продължиха да атакуват, а само три минути по-късно стигнаха и до дузпа. Реферът Станислав Тодоров посочи бялата точка, след като Райков падна в наказателното поле след съприкосновение с Тодор Янчев. „Червените“ протестираха бурно срещу решението на съдията, но в крайна сметка Тодоров бе категоричен. Бакари застана зад топката и не сгреши за 2:1.

В 56-ата минута на двубоя ЦСКА стигна до изравнителен гол, който обаче бе отменен от Станислав Тодоров. Мартин Петров центрира от фаул към Валентин Илиев, който върна топката към Апостол Попов, а бранителят я вкара в мрежата. Страничният рефер обаче сигнализира за засада при центрирането на Петров. Малко по-късно реферът не видя и игра с ръка на бранител на Черно море в наказателното поле на домакините.

В заключителните минути на двубоя треньорите на ЦСКА Стойчо Младенов и Анатоли Нанков бяха пратени на трибуните заради бурните си реакции срещу отсъжданията на Тодоров.

ЦСКА остава на третото място във временното класиране с актив от 29 точки, а Черно море вече е шест с 26 пункта.