Новозакупеният холандски нападател Сьорд Арс и днес въртя обиколки на терена. Той е почивал докато дойде в Левски и започва подготовката си отначало. Арс на този етап не взима участие в заниманията с топка. Той трябва да настигне останалите с беговите упражнения, за което му помага кондиционният спец Ясен Екимов.

Другият централен нападател, дошъл в събота на проби в Левски, провежда наравно с останалите втора тренировка. Папе Фал все още се адаптира към новия си отбор и към резките промени на климата. Той ще остане на проби до края на лагера в Правец и ще вземе участие в контролата на 2 юли срещу Локомотив в София.

Младите Христо Стамболийски и Симеон Райков също тренираха на по-облекчен режим и престояха известно време във фитнес залата на спортния комплекс на ЛукОйл в Правец.

Следобед спортно-техническото ръководство е предвидило възстановяване, а Гонзо и останалите треньори по всяка вероятност ще изгледат мача на националния тим на България, юноши родени 1995 година. Българите играят последния си мач от международния турнир в Правец. България среща от 18.15 часа състава на Армения.