ЦСКА победи с 1:0 Сливнишки герой в контрола пред около 300 зрители на стадиона в Сливница. Отборът на „армейците“ бе съставен предимно от футболисти без картотека, които няма да вземат участие в първия мач на тима от А група за новия сезон срещу Литекс в събота.

Единственото попадение за „червените“ вкара тогоанският нападател Серж Нюаджи.

ЦСКА започна в титулярен състав – Господинов, Родригес, Венков, Грънчов, който бе и капитан на тима, Нюаджи, Пакурар, Тенгариня, Анисе, Сержиньо и Тасио. През второто полувреме пък в игра се появи холандецът на проби Ворм, Макенджиев, Кириакидис, Ненов и Долакчиев.

Единственото попадение в мача падна в 12-та минута. Анисе изведе Нюаджи и тогоанецът вкара от движение за 1:0.

До почивката като цяло играта бе скучна, без сериозни положения пред двете врати. Все пак, шансове за попадения за „армейците“ имаха Нюаджи, веднага след попадението, но от втория си опит не успя да се разпише. В 4-та минута пък Пакурар изпълни добре фаул, но стражът на домакините спаси.

На почивката Стойчо Младенов извърши две смени, а неговият колега Венци Рангелов шест.

През второто полувреме картината на терена не се промени особено и отново липсваха положенията. Все пак 75-та минута Сержиньо бе фаулиран на границата на наказателното поле, като се наложи да получи и медицинска помощ. След това ударът на Тенгариня мина близо до вратата, но все пак в аут. Близо пет минути по-късно Сержиньо имаше добър шанс да вкара, но ударът му бе избит в корнер от противниковия вратар.

Следващият мач на ЦСКА, е в събота срещу Литекс в Ловеч от 20 часа.