Мениджърът на Иван Иванов – Емил Данчев, сподели на пресконференция, че освен Партинзан, защитникът е имал поне още три оферти с добри финансови възможности. Националът премина официално вчера в сръбския тим, след като парафира за три години.

„Още януари месец Иван заяви на ръководството на Алания, че няма мотивация да продължи кариерата си в този клуб, още повече, че отборът изпадна във втора дивизия. Още тогава започнахме да търсим алтернатива и бяхме пред трансфер, но може би за хубаво тогава не се развиха събитията. След това продължих да търся алтернативи – имаше 3-4 варианта, включително клубове от Европа и Русия. Неговият избор беше Партизан. Сближих позициите между Алания и Партизан, и в началото на тази седмица нещата бяха почти приключили”, сподели мениджърът пред медиите.

„Така за наша радост, при пътуването ни, попаднахме и на едно събитие – честване, което Партизан имаше в четвъртък, по случай спечелването на шампионската титла и Купата на Сърбия. Вчера беше един тежък ден, но в края на деня успяхме да приключим всичко. И от вчера Иван Иванов е футболист на Партизан за три години”, добави Емил Данчев.

„Във финансово отношение имаше по-добри възможности, но все пак той предпочете Партизан. Ако нещо е натежало за този договор, то това не са финансите. Има клауза в договора между ЦСКА и Алания, така че ЦСКА също ще извлече реални дивиденти от трансфера на Иван Иванов.”

Относно информациите в сръбската преса, че Иван Иванов е гей, Емил Данчев каза: „Не сърбите лепнаха етикет на Иван Иванов, а ваш колега се е обадил на сръбски журналист, който се оказа, че аз познавам. Той го е предал така на сръбския журналист. До ден-два ще знам името на вашия колега и ще ви го съобщя, след което него ще можете да питате за това, което е направил.”