Отборите на Ботев и ЦСКА не се победиха, като направиха нулево равенство в мача от 39-я кръг на А група. Двата състава предложиха прилична продукция, особено през второто полувреме, когато имаше доста повече интересни моменти и пред двете врати.

Срещата се игра под жаркото слънце на тренировъчния стадион в Коматево, като на два пъти играта бе спирана заради високите температури, настанили се над Пловдив.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Двубоят започна динамично, като домакините от Ботев бяха доста по-активни в началните минути на срещата. Още в 7-ата минута Сърджан Лукин стреля опасно, но Райс М'Боли спаси с крак. Само три минути след това Алесандру Куртеан стреля от фаул, но в страни от десния страничен стълб на вратата на М'Боли. Малко след това пък Йордан Христов центрира в наказателното поле на ЦСКА, а Куртеан стреля с глава, но над напречната греда.

Минути след това „червените“ отговориха. В 22-ата минута столичани центрираха добре в наказателното поле, но Адам Стаховяк се намеси умело, а топката излезе в корнер.

В 32-ата минута при центриране в наказателното поле на ЦСКА Феребори Доре опита да свали с глава топката към Алесандру Куртеан, но Валентин Илиев се намеси своевременно и изчисти. След това „червените“ организираха добра атака чрез Омар Косоко, който нахлу в наказателното поле на Ботев, но Силвър Спрокел направи решаващ шпагат, а Адам Стаховяк улови.

В началото на втората част „червените“ се настаниха по-стабилно в половината на домакините. Играчите на ЦСКА обаче така и не успяха да сътворят силно заплашителна ситуация, а в 51-ата минута „канарчетата“ стигнаха до корнер, от който обаче не произлезе нищо опасно. В 52-ата минута Емил Гъргоров открадна хитро топката пред наказателното поле на пловивчани и пусна пас към Ивайло Чочев. Последният укроти топката със сетни сили, за да не напусне терена в аут и върна към Омар Косоко. Нападателят на „червените“ обаче бе изпреварен от бранител в „жълто-черно“. Три минути след това Сърджан Лукин спря непозволено Ивайло Чочев. Това доведе до фаул за ЦСКА на около 16 метра фронтално пред вратата на Адам Стаховяк. Емил Гъргоров опита директен обстрел, но топката мина в страни. Играта се изнесе в центъра на терена, а „канарчетата“ създадоха чудесно положение, след като се възползваха от грешка на Джаксън Менди. Влезлият като резерва Юнес Хамза чукна топката, а тя мина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на М'Боли.

В 78-ата минута Милесавлевич подаде добре към Тони Силва, той се откъсна сам, стреля, но неточно. Две минути по-късно Ботев отговори. Феребори Доре стреля от далечна дистанция, но право в ръцете на Райс М'Боли. В 81-ата минута Алесандру Куртеан влезе в наказателното поле, стреля слабо с левия крак, а М'Боли спаси.

В последните минути на срещата Куртеан стреля, но ударът му срещна десния страничен стълб на вратата на М'Боли.

В класирането ЦСКА е на трета позиция със 71 точки, а Ботев е 4-и с 65.