Звездата на Литекс Дока Мадурейра е Футболист на футболистите. Играчът на “оранжевите” спечели класацията, организирана от Асоциацията на професионалните футболисти. Асът на Левски Гара Дембеле и нападателят на ЦСКА Спас Делев останаха подгласници на Дока.

На официална церемония в зала "Сердика" в хотел Шератон Дока получи приза си лично от премиера Бойко Борисов.

За Треньор на треньорите пък бе определен наставникът на Литекс Любо Пенев. Негови подгласници са Илиан Илиев (Берое) и Милен Радуканов (ЦСКА).

Крилото на ЦСКА Александър Тонев пък спечели приза за най-добър млад футболист. След него останаха вратарят на Левски Пламен Илиев и Георги Миланов от Литекс.

На церемонията се връчиха специални награди, като с приза "За цялостен принос към футболната игра" беше удостоен капитанът на ЦСКА Тодор Янчев, за първи път "Кавалер на честната игра" стана съдия и това е реферът Таско Тасков, а Веселин Стойков от Пирин Благоевград беше награден в категорията "Мъжество и характер". За "Откритие на сезона" беше избран Тодор Христов от Берое. Гара Дембеле от Левски спечели и наградата на феновете. Това е десетата юбилейна анкета, организирана от Асоциацията на българските футболисти.

В нея участваха всички футболисти от А и Б група, българи и чужденци, като тук футболистите сами гласуваха, за да изберат претендент за приза.