Старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев изрази съмнения, че случващото се в клуба последните няколко дни е свързано до голяма степен и с противниците на „червените” в борбата за титлата.

„Това, което стана с Караджов, Йовановски и Виданов. Изживявал съм много случаи. Познавам ги и двамата футболисти. Давах им възможност да стават големи футболист в ЦСКА. До такава степен познавам тази обстановка, плюс това, което винаги се е създавало когато идват спорните отбори Левски, ЦСКА, Литекс и сега новата група от Разград. Старая се да показвам на футболистите и на ръководството, че всичко е спокойно за тази среща. За Караджов разбрах преди тренировката. Той дойде на закуската, но след закуската преди тренировката никой не спомена, че отсъства. Погледнахме по списъка, за да видим колко е групата и липсваше Караджов. Веднага разбрахме, че има някакво зареждане извън нашия стадион. Естествено, противници, вратар. Седмица го нямаше Мболи. Естествено, това можеше да го очакваме. Много пъти са се случвали противниците да вземат отношение спрямо даден отбор. Ние сме сега преди бомбата. Колкото е голяма бомбата, има спокойствие. Готвили сме се сериозно”, каза в типичния си стил Пенев.

Той допълни, че има обещание от страна на треньорите към ръководството на ЦСКА. „Трябва да знаете, че още преди мача с Левски имаме програма и обещание от наша страна към ръководството. Знаете, че винаги когато има промени в спортно-техническото ръководство има нов заряд, старите неща не трябва да се връщат. Бях през целия период на Милен. Споделяли сме винаги трудните моменти в отбора. Не съм бил чужденец и много неща са ми ясни. Сега да обясняваме за бомби малки-големи, нима не познаваме нашето първенство как са някои неща”, каза още Пенев.

„Платини тренира на 100%, Нелсън не е готов напълно, но са в групата и разчитаме на тях. Те са в нашия отбор. Друг е въпроса, когато играят слабо трябва да взема решение някакво, защото всичко се пише на моята глава”, допълни още специалиста.

Димитър Пенев коментира и евентуални последствия от загуба от Литекс. „Не мислим за загубата. Във футбола има и тези моменти, и тези случки. Но има и други срещи. Знаете колко точки сме пред Левски, не говоря за Разград. Повече е въпроса дали Левски ще ни застигне. Смятам, че няма да ни настигне”, каза Пенев.

Треньорът отговори и на въпрос, свързан с неговата заплата и дали я получава навреме. „От скоро съм старши треньор. В другите заповеди, които имам получавам заплата. Преди месеци съм имал закъснение на заплатата, но сега нямам закъснение”, заяви Димитър Пенев.