Наставникът на Сливен Димчо Ненов прие спокойно загубата с 0:2 от ЦСКА в първия мач от 20-ия кръг в А група. Той добави, че предвид разликата в класата на двата отбора, поражението е абсолютно нормално.

Напълно резонна победа на ЦСКА с оглед на състоянието на двата отбора това което показваме във вкъщи като хъс и желание, не можем да го пренесем навън. Отборът е нов, млади момчета, но ако искаме да вървим нагоре, не трябва да играем по този начин. Да даваме инициативата и да губим топката. Нормално загубихме мача”, коментира Димчо Ненов след срещата.

„ЦСКА има шест национала все пак. Не е лоша загубата, а поведението на нашия отбор през първото полувреме. Много трудно се гради отбор за два месеца. Изкарахме една добра подготовка, вложиха се в нея, в тренировките. Имаме добър колектив на този етап. Но имаме още много работа, има момчета с потенциал, който трябва да разкрият и навън”, продължи той.

„Критерият на главния съдия не бе еднакъв. От ръководството ми съобщиха, че ще подадат жалба от съдийско естество. Вторият гол на ЦСКА е от явна засада. Но няма проблем. Тези неща не са добре за българския футбол”, допълни Ненов.

„От мачовете с преките конкуренти взехме точки, но няма значение, на нас ни трябват точки, независимо от кой. Ако искаме да вървим нагоре. Предстои домакинство на Черноморец, програмата ни е трудна, засега спазваме плана. На определени моменти съм обнадежден, но трябва да запазим нивото си, ако искаме да се спасим”, завърши наставникът на Сливен.