Словенски централен защитник ще пристигне в ЦСКА и ще мине няколкодневни проби в състава на Милен Радуканов. Това е 25-годишният Денис Халилович, който е с босненски корени, но има словенски паспорт. Халилович е впечатлил Радуканов с визитката, която притежава, но въпреки това ще мине кратки проби, за да бъдат затвърдени първоначалните впечатления. Халилович ще дебютира с червената фланелка още в контролата срещу Атромитос, която ще се играе във вторник в Правец.

Денис Халилович е роден на 2 март 1986 година в Словения, но има босненски корени. По-голяма част от кариерата си играе в словенската първа лига, като минава през отборите на Рудар, Целие и Драва Птуй. В елита на бившата югорепублика Халилович изиграва 62 мача с 6 отбелязани гола. През 2009 година футболистът е продаден в руския Сатурн, където изиграва 9 мача с 2 гола. Играта му е забелязана от холандския Вилем II и миналия сезон Халилович играе под наем в Ередивизията. Там изиграва 16 мача за Вилем, в които отбелязва 1 гол. След изпадането на холандците от елита обаче Халилович се пробва в Жилина, но там не се стига до договорка с ръководството и това отворя вратите за трансфер в ЦСКА.

В началото на годината един от най-класните футболисти на Босна и Херцеговина Марко Топич препоръчва Халилович на националния селекционер, но до повиквателна не се стига. Топич и Халилович са съотборници в Сатурн Москва.

През лятото Милен Радуканов пробва централен защиник от Чили, който обаче бе отпратен. Джони Кабрера бе на проби докато ЦСКА се подготвя в Холандия, но не остави добри впечатления. Радуканов турси още един бранител, с който да засили конкуренцията в отбраната на ЦСКА след напускането на Джузепе Акуаро.