ЦСКА излезе отново на трето място в класирането на А група, след като победи с 2:1 Славия в мач от 23-я кръг. „Армейците“ нанесоха своя удар в рамките на 120 секунди през второто полувреме на срещата.

ЦСКА започна много силно мача, но Анисе и Марсиньо изпуснаха да вкарат от чисти позиции.

Първата чудесна възможност пред вратата на Славия бе в 8-та минута, когато Иван Бандаловски пусна добър извеждащ пас към Анисе, който излезе сам срещу Георги Петков, но стреля слабо и вратарят улови топката без проблеми.

Минута по-късно Марсиньо получи хубав извеждащ пас и излезе сам срещу Георги Петков, но стреля в страни от левия стълб на вратата на Славия.

В 14-та минута Марсиньо центрира остро от корнер, като насочи топката директно във вратата на Славия, но Георги Петков изби в нов ъглов удар. Пет минути по-късно Спас Делев стреля опасно, но Георги Петков спаси с крак. Мишел Платини стреля от фаул в 32-та минута, от около 23 метра, но изпрати топката над напречната греда. Марсиньо стреля опасно от фаул в 35-та минута, но Георги Петков успя да спаси.

Силната игра на ЦСКА продължи и в 41-та минута Анисе стреля от удобна ситуация, но изпрати топката над напречната греда. Две минути по-късно Присо направи добър пробив и центрира в наказателното поле на Славия, където Платини засече топката, но неточно и тя излезе в аут.

Славия можеше да вкара гол във втората минута на добавеното време на първата част, когато Здравко Лазаров центрира от фаул в наказателното поле на ЦСКА, където Виктор Генев бе оставен непокрит и стреля с глава, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Томаш Черни.

Славия имаше първи възможност да вкара втори гол през второто полувреме. В 52-та минута Виктор Генев стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Черни.

ЦСКА поведе с 1:0 в 66-та минута, когато Присо подаде към Бандаловски, който центрира в наказателното поле на Славия, където Радослав Димитров не успя да избие топката и я подари на Анисе, който бе оставен непокрит и вкара.

Само минута по-късно ЦСКА удвои своята преднина, когато Мартин Камбуров центрира в наказателното поле на Славия, където Спас Делев с летящ плонж прати за втори път топката във вратата на Георги Петков.

Славия се опита да се върне в мача. В 76-та минута Петър Димитров стреля от границата на наказателното поле на ЦСКА, но над напречната греда на вратата на Черни. Пет минути по-късно Ливраменто подаде към Петър Димитров, който стреля, но Черни изби топката в корнер.

В 82-та минута Богомил Дяков стреля през двама футболисти на ЦСКА, топката рикошира в един от играчите и срещна десния стълб на вратата на Черни и излезе в корнер.

Славия все пак стигна до почетно попадение в 83-та минута, когато Антонио Ливраменто центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Иван Бандаловски не успя да избие топката с глава и я прати в краката на Сандански, който с премерен удар прати кълбото в долния десен ъгъл на Черни.

ЦСКА успя да задържи аванса си от един гол до края на мача.

ЦСКА излезе на трето място с актив от 48 точки, докато Славия остана на осма позиция с 29 точки.