ЦСКА удари Левски във вечното дерби пред 20 000 на стадион "Васил Левски". "Червените" взеха минимален успех с 1:0 с гол на Серж Нюаджи в 46-ата минута на двубоя. Поражението е първо за Левски от началото на сезона.

Двубоят започна вихрено, като още в първите десет минути двата тима успяха да създадат по едно стопроцентово положение пред противниковата врата. Първата опасност в мача дойде в четвъртата минута. След добра атака по лявото крило на Левски, топката бе центрирана в малкия пеналт, където Марсиньо стреля с глава, но топката се отклони в гредата. При добавката Марсиньо прати коженото кълбо над вратата.

Отговорът на ЦСКА дойде само няколко минути по-късно. Карачанаков навлезе добре в наказателното поле отляво, премина покрай бранител на Левски и стреля силно по земя. Илиев успя да избие топката, която срещна десния страничен стълб.

В 12-ата минута Дъстли Мюлдер пробва да изненада Черни, но далечният му изстрел по диагонала мина покрай гредата. Постепенно ЦСКА наложи лек териториален превес, който се изрази в няколко корнера и разбърквания пред вратата на Левски. В 36-ата минута Мюлдер извърши грубо нарушение срещу Карачанаков на границата на наказателното поле, което му донесе жълт картон. Зад топката застана Лукас Саша, който обаче стреля в стената.

Пет минути по-късно старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов трябваше да извърши принудителна смяна. След сблъсък на тъчлинията Карачанаков получи травма и трябваше да бъде заменен. На негово място се появи Сержиньо.

В оставащите минути до края на първата част играта се накъса и футбол почти не се игра. Реферът Станислав Тодоров допълнително нажежи обстановката на терена, отсъждайки няколко спорни нарушения.

Второто полувреме започна отлично за символичните домакини от ЦСКА. „Червените“ успяха да поведат в резултата още в първата си атака към вратата на Илиев. Серж Нюаджи получи топката в малкия пеналт, където стреля от два метра, Илиев за миг успя да избие топката, но при добавката Нюаджи не сгреши.

ВИДЕО: ЦСКА удари Левски във вечното дерби и нанесе първа загуба на "сините"

източник: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Две минути по-късно, отново Нюаджи бе на върха на атаката и вкара топката в мрежата, но реферът Станислав Тодоров отсъди засада. След попадението футболистите на ЦСКА приеха играта в своята половина и предпочетоха да действат на контраатака. При една от тях Нджонго Присо се озова очи в очи с вратаря на „сините“, но в последния момент бранител на Левски успя да избие удара му.

В оставащите минути до края на мача, Левски така и не намери верния път към вратата на Черни. Най-чистото положение за „сините“ дойде в 83-ата минута, когато след центриране в наказателното поле, вратарят на домакините сгреши и се размина с топката, но двама футболисти в синьо не успяха да засекат топката в опразнената мрежа.

Стартовите състави на ЦСКА и Левски

ЦСКА: Черни, Венков, Янчев, Саша, Бандаловски, Нюаджи, Анисе, Попов, Крачунов, Карачанаков, Присо Резерви: Макенджиев, Родригес, Сержиньо, Пакурар, Тенгариня, Грънчов, Тасио

Левски: Илиев, Мюлдер, Ангелов, Ели, Старокин, Гаджев, Йовов, Марсиньо, Прохазка, Йорданов, Де Карвальо Резерви: Василев, Башлиев, Пинто, Димов, Б.Цонев, Райков, Силва