ЦСКА записа лесна победа с 3:0 над Черноморец, след като не получи почти никакъв отпор от съперника си, в мач от 11-я кръг на А група, игран на стадион „Българска армия“.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

„Червените“ от първата минута започнаха да мачкат съперника си, и му позволиха да играе едва през второто полувреме. В началния четвърт час Черноморец дори не поглеждаше към Томаш Черни.

Съвсем различна бе ситуацията пред другия вратар – Янко Георгиев, който не смогваше да отразява ударите на Марсиньо, Милисавлевич, Гъргоров и Кировски. Ситуациите следваха една след друга, от първия съдийски сигнал. Още в четвъртата минута Марсиньо центрира от корнер, на близката греда Валентин Илиев, оставен непокрит, засече с крак топката за 1:0.

Минута преди това, Кировски намери отлично Гъргоров на ръба на засадата, а той излезе сам срещу Георгиев. След отразяването на топката от вратаря, Гъргоров успя да играе отново с глава. Притичал защитник опита да спре кълбото преди да мине голлинията, въпреки това, след единоборство с Гъргоров, топката влетя вратата, но арбитърът Георги Димитров не призна попадение, заради фаул в атака на Бадема.

ЦСКА продължи масирано да натиска, и в 32-та минута стигна до логично второ попадение.

Далечен удар на Марсиньо и лоша намеса на Георгиев, позволиха на Кировски да стигне до топката, вратарят успя да блокира, но не и да хване топката, след което вече тя стигна до Гъргоров, който от шест-седем метра не сгреши на празна врата за 2:0.

Димитър Димитров-Херо бе принуден, освен да гледа безпомощните си футболисти, да направи и смяна още в 39-та минута, заради контузия на Мартин Кавдански.

Черноморец опита натиск в първите минути след почивката. В 48-та минута Томаш Черни излезе напред в наказателното си поле, успя да избие първоначално, Ванчо Траянов стреля в тялото на стража, след това, Черни вече бе стигнал до границата на пеналта си, и отново самоотвержено блокира Балтанов. В следващата атака за бургазлии, Черни отново на ниво, спаси вратата си, боксирайки в корнер фантастичен удар от разстояние на Манзоро.

ЦСКА се окопити след 50-та минута, и възстанови владението на топката в своя полза. В 61-там минута „червените“ решиха вече всичко в своя полза. Това се случи след пробив на Милисавлевич отдясно, почти от аутлинията той върна към Тодор Янчев, който сам от пет-шест метра няма проблеми да прати топката покрай Георгиев.

Черноморец повече така и не стигна до някакво чисто голово положение, и футболистите на Херо опитваха предимно с далечни удари, и статични положения, да стрелят към Черни.

В 76-та минута гостите останаха и с човек по-малко, след втори жълт картон за капитана Ванчо Траянов, получен за реплики към рефера.

Численото равенство на терена обаче се възстанови само три минути по-късно, след много неприятен сблъсък между Фо-Поре и Антелов, които удариха главите си в борба за висока топка. Фо-Поре не успя да продължи мача, но Стойчо Младенов нямаше право на повече смени, и до края двата отбора останаха с по 10 души.

ЦСКА имаше още няколко възможности да стигне до по-убедителен резултат, но Долапчиев и Менди не успяха да се разпишат във финалните минути.

След този 11-ти кръг, ЦСКА е трети, но преди Литекс да изиграе своя мач с Берое в понеделник. „Червените“ имат 20 точки в актива си, докато Черноморец, със своите 11, е в зоната на изпадащите.

ВИДЕО: ЦСКА с лекота отказа безобразен Черноморец

източник: Lap.bg