ЦСКА направи 1:1 срещу тима на Свиленград пред около 200 зрители на „Колодрума“ в първия си двубой за 2012 година. Така възпитаниците на Димитър Пенев не започнаха по-най-добрия начин серията от контроли по време на зимната си подготовка.

Първото попадение за „червените“ за 2012-та година бе дело на Антон Карачанаков. Тимът Югоизточната В група пък стигна до равенството след гол на Любомир Цеков.

„Армейците“ започнаха в състав Благой Макенджиев, Мартин Дечев, Пламен Крачунов, Илиас Хадад, Адемар, Александър Якимов, Юсеф Секур, Петър Стоянов, Антон Карачанаков, Борис Галчев, който бе капитан на отбора и Жуниор Мораес. На полувремето Димитър Пенев предприе шест смени, любопитно бе, че в 60-та минута върнаха на терена започналия като титуляр Якимов, на мястото на дошлия на проби мароканец Хадад.

Двубоят започна с очакван натиск на ЦСКА, но първото попадение падна едва в 35-та минута - Антон Карачанаков навлезе в наказателното поле на домакините и с хубав удар прати топката в мрежата на Грабчев за 1:0 в полза на гостите.

При този резултат приключи и първото полувреме, което бе изгледано на живо от новият наставник на Литекс Христо Стоичков.

ВИДЕО: ЦСКА с фалстарт в контролите, направи 1:1 срещу Свиленград

източник: снимки: Gong.bg

През втората част домакините съумяха да стигнат до равенството, след като в 80-та минута се разписа Цеков. Той успя да вземе топката на границата на наказателното поле, влезе в пеналтерията, но същевременно скъси много ъгъла от вратата. Нападателят обаче реши да изненада Макенджиев, като с бомбен шут между стража и левия стълб промуши топката в мрежата за 1:1.

Следващата контрола на ЦСКА ще бъде част от мини-турнето на тима в Испания и ще бъде на 28-ми януари срещу руския Кубан Краснодар в Олива.

ВИДЕО: ЦСКА с фалстарт в контролите, направи 1:1 срещу Свиленград

източник: снимки: Gong.bg