ЦСКА се наложи с минимален резултат и минимални усилия над Ботев Пловдив, и след 1:0 на „Българска армия“ излезе на трето място във временното класиране на А група. След дербито на 25-я кръг, „червените“ изместиха своя съперник от Пловдив от третата позиция, и вече имат 51 точки. Ботев остана четвърти с 50, пред Литекс с 46.

Двубоят се очакваше с интерес, след като през есента ЦСКА и Ботев не се победиха, но препълненият сектор гости в Борисовата градина не остана доволен от развоя на нещата.

Феновете на ЦСКА пък почти не видяха успеха на своите, като много малко от тях присъстваха на стадиона, а тези, които бяха там, хвърлиха сили най-вече във вдигането на лозунги против собствениците на клуба. Те си тръгнаха и десетина минути преди последния съдийски сигнал.

Арбитърът Никола Попов взе едно доста спорно решение, което ощети „канарчетата“, в 17-та минута. Тогава Иван Цветков прати топката във вратата на Черни, от ъгъла на вратарското поле, но при подаването към него, Цветков бе на сантиметри зад гърба на защитата, и попадението не бе зачетено. Повторенията не дадоха 100-процентов отговор на въпроса, дали наистина нападателят е зад защитата, като по-скоро той бе на една линия с последния.

В осмата минута имаше и спорна ситуация в наказателното поле на Ботев, но тогава Попов се намеси по-удачно. Играч на гостите и Анисе имаха сблъсък, пред очите на рефера, той даде авантаж, след което на границата на пеналта пада Марсиньо. "Червените" искаха дузпа, но арбитърът отсъжда нарушение на Анисе още в първия етап.

След това Попов пусна изключително свободна игра, макар че имаше футболисти, заслужаващи официални предупреждения.

Иначе Марсиньо и Присо бяха моторите в атаката на ЦСКА през първото полувреме, докато Луис Педро се опитваше да застрашава вратата на домакините, когато това бе възможно. Пасивната игра на Ботев обаче си личеше, и в много редки ситуации пловдивчани успяваха да осъществят някакво по-солидно присъствие в полето на съперника.

Единственият гол падна в шестата минута на второто полувреме. Марсиньо откри резултата, след удар пред дъгата на пеналта, рикошет в Перейра, който заблуди Стаховяк, и топката влетя във вратата на Ботев.

До края на срещата, вместо да тръгне на щурм, и да търси изравняване, Ботев остана апатично на терена. В 72-та минута след едно центриране на Галчев от пряк свободен удар, Цветков отново прати топката в мрежата, но този път засадата му бе очевидна.

По един по-опасен удар на Костов и Присо имаше до финала на двубоя, като последният напусна и четвърт час преди края с контузия.

Така малко по-амбициозният тим на ЦСКА стигна до победата над бледия Ботев Пловдив, макар и след не особено атрактивна игра.