ЦСКА започва пролетния дял на шампионата в А група. Това решение бе взето от Изпълкома на БФС на завършилото по-рано днес заседание. На заседанието бе представен доклад, който показва как са уредени финансовите отношения между ЦСКА и клубовете длъжници. Документът бе разпространен след края на заседанието и показва, че "червените" са покрили голяма част от своите задължения към клубовете.

ВИДЕО - ТУК

Според доклада "армейците" са изплатили задълженията си към Пирин, Миньор и Вихрен. Относно дълга към Черноморец в доклада се казва, че "акулите" са спечелили на две инстанции, но се очаква решение на Върховния касационен съд. По отношение на Сливен има извършено частично плащане, но голямата част от сумата не е издължена. От Славия не са представени данни, но не са постъпили и претенции относно трансфера на Райс Мболи.

"Оттук нататък задълженията към Черноморец и Сливен остават да бъдат разглеждани от Лицензионната комисия за новото първенство. Проблемът с Черноморец са дела, които продължават да вървят като се очаква решение на Върховен касационен съд. Срокът, който постави Изпълкомът към ЦСКА бе изпълнен абсолютно, така че на този етап това е решението. Сега трябва да бъдат оправени нещата за пред Лицензионната комисия за новото първенство", каза Боби Михайлов.