Отборът на ЦСКА претърпя поражение на финала на турнира Таурус Къп. „Червените“ загубиха с 1:2 от елитния Динамо Букурещ в двубой, провел се в турския курорт Белек. Единственото попадение за „армейците“ бе дело на Жуниор Мораес от дузпа, отсъдена в средата на първото полувреме.

За съжаление, приятелският характер на срещата бе помрачен, заради масово сбиване на футболистите в края на двубоя.

Мачът бе изгледан на живо от президента на клуба Димитър Борисов, както и от селекционера на националния отбор Любослав Пенев, който се присъедини към зрителите в края на първото полувреме.

„Червените“ все пак могат да съжаляват за пропилените възможности, тъй като на два пъти гредата спасяваше румънците от гол.

Старши треньорът Димитър Пенев заложи на следния титулярен състав: Мболи, Бандаловски, Грънчов, Крачунов, Анисе, Галчев, Карачанаков, Стоянов, Присо, Платини, Мораес. Стратега направи само три смени по време на контролата, като едната бе принудителна заради червен картон, показан на Мишел Платини. В игра на почивката се появи Дечев, малко по-късно и футболистът на проби Седрик Чуто, а в края Станко Йовчев замени провинилия се Платини.

Спарингът не започна много добре за играчите на Димитър Пенев. Още в 8-та минута Рус бе оставен непокрит, футболистът на Динамо изскочи зад отбраната сам срещу Мболи, и стреля край стража за 1:0.

В 23-та минута Мораес пропиля най-доброто положение за гол в мача - повторение на ситуацията за гола на Динамо, но този път бразилецът изскочи сам срещу вратаря, стреля технично в левия ъгъл, но стражът успя да избие в корнер. Само 5 минути по-късно резултаът бе изравнен. Антон Карачанаков бе фаулиран в наказателното поле. Главният рефер веднага посочи бялата точка, от която точен за 1:1 бе Мораес. Бразилецът излъга технично вратаря, за да изравни.

В 41-та отново Мораес бе замесен в поредната голова ситуация. Нападателят стреля от границата на наказателното поле, топката отскочи от левия стълб, мина покрай голлинията, но не влезе в мрежата. Втората греда за българския тим бе дело на Мишел Платини през второто полувреме.

В 68-та минута Алексе донесе успеха на Динамо. Футболистът стреля от границата на наказателното поле, последва недобра намеса на Мболи, а топката се оказа зад гърба му за 2:1.

10 минути преди последния съдийски сигнал нервите на двата тима не издържаха и се стигна до неприятни сцени. След груб фаул на Мишел Платини, футболистите започнаха да се бутат, а това прерасна в масов бой. И двете скамейки скочиха на терена, в опит да разтърват футболистите. В следствие на разправията, Мишел Платини получи червен картон. В крайна сметка, на негово място се появи Станко Йовчев. Лаурентис Рус от Динамо също бе изгонен за провинението и реакцията си срещу Платини.

Следващата контрола на ЦСКА на турска земя е предвидена за събота, 11 февруари, срещу Рапид Букурещ.