Една от звездите на ЦСКА Абел Анисе гостува днес Актуално студио Дерби. Мадагаскарецът призна, че предпочита да играе като нападател, но се съобразява с решенията на Стойчо Младенов и играе там, където треньорът го постави.

„Предпочитам да съм нападател, но треньорът ми има доверие и на други позиции. Следвам схемите и съветите на Стойчо Младенов, давам максимума от себе си, за да му се отблагодаря за доверието“, каза Анисе.

Футболистът заяви още, че взема редовно възнагражденията си и ако има забавяне, то не е фатално. „ЦСКА не би трябвало да бъде ощетяван от съдиите, защото е голям отбор. Срещу Лудогорец обаче имаше ситуация, в която трябваше да ни дадат дузпа за нарушението срещу Платини. Вътре в съблекалнята си говорим, че въпреки всичко ЦСКА е ощетяван от реферите“, каза Анисе. Той разкри, че е разговарял със съотборника си Нджонго Присо за червения му картон в реванша срещу Лудогорец. „Той първо каза, че иска да се извини на съотборниците си за постъпката. Присо обаче бе провокиран от състезателя на Лудогорец и си изпусна нервите,“, добави играчът на „червените“.

Футболистът заяви още, че е щастлив в ЦСКА и според него е по-лесно за трансфер в чужбина да играе в ЦСКА, отколкото в Черноморец. „Въпреки че футболът в България е по-лесен от този в Турция и Русия например, мисля, че от ЦСКА е по-лесно да се направи трансфер. Във Франция пък се залага повече на техника и тактика, докато тук – повече на физическата подготовка. В интерес на истината никога не съм мислел, че от Франция ще дойда да играя в България. Но никога не се знае къде ще ти излезе късметът. Моята мениджърка мадам Ба ми предложи да дойда тук и аз се съгласих“, допълни Анисе.

Мадагаскарецът заяви, че ЦСКА не се отказал нито от Купата, нито от титлата на България, като ще гони и двете цели, като ще бъде улеснен от факта, че през втория полусезон приема всички водещи отбори в София.