Спортно-техническата комисия към БФС прекрати договора на Павел Виданов с ЦСКА, по желание на футболиста. СТК обаче не взе решение за искането на Иван Караджов да скъса с „армейците“. Вместо това, случаят бе изпратен на Арбитражния съд, който ще реши бъдещето на вратаря и отношенията му с ЦСКА. СТК смята, че спорът между Караджов и ЦСКА е извън компетентността на комисията, и затова съгласно Чл.4(1) от Нормативната уредба на Арбитражния съд предава случая. Проблем се оказва начинът на прекратяване на договора между страните, както и относно основателността на самото прекратяване.

Ето и обясненията на БФС, публикувани на официалния сайт на централата:

-На базата на предоставените документи, Спортно-техническата комисия констатира прекратяване на спортно-състезателните права на състезателя Павел Валериев Виданов, род.08.01.1988г., за „ПФК ЦСКА"АД-гр.София въз основа на писмено изразено желание на картотекираното лице, считано от 18.11.2011г.

-На базата на предоставените документи, Спортно-техническата комисия констатира прекратяване на спортно-състезателните права на състезателя Иван Милчов Караджов, род.12.07.1989г., за „ПФК ЦСКА" АД-гр.София въз основа на писмено изразено желание на картотекираното лице, считано от 18.11.2011г.

Налице е спор между състезателя Иван Милчов Караджов и „ПФК ЦСКА" АД относно начина на прекратяване на договора между страните, както и относно основателността на самото прекратяване. Тъй като решаването на този спор е извън компетентността на СТК, преписката по случая се предава на Арбитражния съд при БФС, съгласно Чл.4(1) от Нормативната уредба на Арбитражния съд.