Хаосът около ТВ-правата за А група и продължаващото неизлъчване на мачовете от родния шампионат по телевизията поставя реалната опасност мегадербито на българския футбол между Левски и ЦСКА да остане скрито за ТВ-зрителите, призна собственикът на сините Тодор Батков.

Батков разкри, че за да се уреди излъчването на мача, ще бъде направена среща на най-високо ниво при министър председателя Бойко Борисов през тази седмица .

„Има опасност мачът с ЦСКА да бъде първото Вечно дерби от много години насам, което да не се излъчва по телевизията. Вероятно това ще може да се реши с помощта на премиера Бойко Борисов, с който ще имаме среща“, заяви Тодор Батков в предаването „Пред банята“ по TV7.

Двубоят ЦСКА - Левски е от деветия кръг на А група и ще се играе на 20 октомври от 16:00 часа на Националния стадион Васил Левски.

Припомняме, че все още нито един мач от българския шампионат през този сезон не е бил даван по телевизията, тъй като собствениците на клубовете не могат да се договорят с телевизиите за цената на ТВ-правата.