Венецуелецът с италиански паспорт Ектор Гонсалес беше привлечен в състава на Черноморец в края на миналия сезон и изигра 3 мача с екипа на тима. Халфът блесна още в първия кръг на новото първенство с изравнителния гол за победата над Черно море с 2:1. Попадението беше изключително ефектно – от ъгъла на наказателното поле с удар от въздуха по диагонала.

- Ектор, срещу Черно море вкара първия си гол с екипа на Черноморец, при това с феноменално воле. Това ли е най-красивото попадение в кариерата ти?

- Наистина голът беше красив, но по-ценното е, че беше много важен, защото ни помогна да изравним бързо и да върнем интригата в мача. Безспорно поставям този гол в първата тройка на най-красивите си попадения.

- Подвизавал си се в много отбори и имаш широка база за сравнение. Какво е мнението ти за Черноморец и за организацията в клуба?

- Една от решаващите причини да избера да дойда в Черноморец беше именно отличната организация в клуба. Тук се работи изцяло на професионална основа. Преди да взема окончателно решение за трансфера, проучих всичко. Използвах времето, в което ми правиха медицински тестове, за да се убедя, че условията в Черноморец са перфектни. При това не само за кариерата ми на футболист, а и за живота на семейството ми.

- Крачка напред или крачка назад е за теб трансферът при „акулите”?

- Без съмнение е крачка напред, и то голяма крачка. В България нивото на футбола е много добро. Още по-важно е, че целите на отбора са високи, а аз винаги съм искал да играя там, където амбициите са големи.

- Последните 3 години си играл в Кипър. Там или в България футболът е по-силен?

- В Кипър се залага много на техниката, а в България се отделя по- голямо внимание на физическата сила и бързината в разиграването на топката. Футболът тук се доближава повече до стила, който практикуват в развитите европейски държави.

- Каква е мечтата ти в Черноморец?

- Да изпълним целите, поставени от ръководството, като се наредим сред челниците в първенството. Да играем футбол, който да носи удоволствие и да радва хората по трибуните.

- На какви постове си играл и къде се чувстваш най-комфортно и най-полезен за отбора?

- Заемал съм различни позиции на терена. В националния отбор на Венецуела играя като десен защитник. Изпълнявал съм функциите и на офанзивен, и на дефанзивен полузащитник. Най-добре се чувствам в средата на терена. В Черноморец играя именно като халф и постът ми харесва.

- В Черноморец се събрахте футболисти от много националности. Как се разбирате и какви са отношенията помежду ви?

- За мен не е непознато да съм в един отбор с футболисти от различни държави. Нямам проблеми, защото през последните години бях точно в такива отбори. Отношенията помежду ни са много добри. Освен това езикът на футбола е еднакъв за всички.

- С кого от състава си най-близък?

- Разбирам се с всички момчета, но най-добри приятели са ми аржентинците Фернандес и Карбони.

- Кариерата ти на професионален футболист те е отвела до различни точки по света. Не ти ли е мъчно за родината и за близките?

- От 8 години играя извън Венецуела. С близките и роднините успявам да се виждам, когато ме повикат за мач на националния отбор. В родината се връщам и когато съм във ваканция, както и когато посрещаме големи празници, като Коледа например.

- Интересно е да разберем как се сдоби с италиански паспорт?

- Имам такъв паспорт от 2 години, защото баба ми по бащина линия е италианка.

- Какво е мнението ти за българите и за страната ни?

- Преди да дойда в България, разпитах как е тук сънародника си Сичеро, който играеше в Литекс. Той ми каза само хубави неща. Вече сам се убедих, че ми е казал истината. България е много красива, хората са сърдечни. А Бургас е прекрасен град.