Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков призна, че е притеснен от забавянето на селекцията в клуба. Той говори пред журналистите след представянето на Спас Джевизов за директор на ДЮШ на „червения“ клуб. „Притеснява ме забавянето на селекцията. Разделихме се с класни играчи и нещата са притеснителни, но ние ще се оправим с нещата. Темповете са малко забавени, но искаме да изберем класни заместници за предстоящите двубои с другите отбори. Всеки момент очаквам да дойдат нови футболисти. Точно конкретни имена не е нужно да коментирам, защото не съм и наясно с тях“, каза Живков. Той коментира и ситуацията около спрягания за ЦСКА футболист на Черноморец Анеси. „Той си има мениджър и негови желания. Ако разтрогне законно и иска да дойде в ЦСКА няма да има никакви пречки за това. Трансферите зависят от Димитър Пенев и Дуци Симонович. Има предложения, но крайното решение има Димитър Пенев като старши треньор“, каза Живков.

„Има запитване за Платини, ако офертата е добра и финансовите условия го удовлетворяват и той иска да отиде в конкретния отбор, ще се разделим с него. Бандаловски и Мораес остават в ЦСКА за сега. ЦСКА ще разполага с достатъчна част от парите от трансферита, да не кажа цялата част, защото трябва да вземем класни футболисти и в края на сезона да сме първи“, допълни още Живков.

Той сподели и мотивите си за избора на Спас Джевизов за директор на ДЮШ. „Избрахме Спас Джевизов. Познавам го отдавна и съм сигурен в неговите качества, в неговото желание и ентусиазъм да направи нещо ново. ЦСКА ще се гордее като клуб, с това, което ще се случи. Имаме план да направим терени и условия за децата, за да не се срамуваме от това, което е до момента. Концесията на „Българска армия“ предстои всеки момент да бъдат подписани договорите. След това започваме ремонтите тук на стадиона. Ще бъде направено изкуствено игрище. Ще има няколко игрища тук и на Панчарево. Децата ще се чувстват комфортно и спокойно. Децата се измъчиха до момента, защото нямаме терени. Това не е характерно за клуб като ЦСКА“, каза още Живков.

Шефът на „червените“ отново изрази увереност, че хванатите с допинг футболисти на ЦСКА ще бъдат наказани само със забележка.