Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков даде обширно изявление след прекратяването на мача в Мездра.

Според него няма бойкот от страна на играчите, който да е провокирал феновете на червените да нахлуят на терена и да предизвикат прекратяване на двубоя, в който техните любимци падаха от местния Локомотив с 0:1.

Живков смята, че причина за безредиците е лоша организация на стадиона в Мездра, където поради препълване на сектора за гости, на част от привържениците на армейците бе позволено да гледат мача от пистата.

„Нямаше нито един полицай, имаше един пожарникар и някаква охранителна фирма, която допусна да се случат тези ексцесии”, каза Венци Живков.

„Може ли да се допусне да има хора по пистата, на която имаше чакъл.”

„Моето предложение към Дисциплинарната комисия е да преиграем мача в подходящи условия.”

„Допустимо ли е според вас феновете да са на пистата, на която има камъни? Знаете, че мачовете с Левски, ЦСКА, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив са рискови.’

„Видяхте Исмаил Иса какъв неприличен жест показа на публиката.”

„Реакцията е безобразна, как да я коментирам. Ако всичко беше наред, мисля, че нямаше да се случи това и мачът щеше да се доиграе.”

„Нормално ли беше да има фенове извън загражденията? Искам мачът да се преиграе при нормални условия.”

„Няма разделение между българи и чужденци, това са слухове, които се носят от ухо на ухо.”

„Не искам да давам мнения, не съм корифей, запознат с наредбите на БФС. Ще седнат в понеделник, ще решат и ние ще приемем това решение”, заяви шефът на тима от София.

Помолен да обясни дали феновете не са навлезли на терена, за да нападнат именно играчите на ЦСКА, Живков заяви: „Това са много дълбоки неща, които е по-добре да не коментирам.”

„Мисля, че Йоан Андоне няма да се повлияе от тази единична случка и ще продължи да върши работата си отлично, както и досега.”

„Дойдох половин час преди мача и видях, че обстановката е абсолютно нормална. Със започването на мача дойдоха още фенове, имаше висока посещаемост и бяха оставени привърженици на пистата.”

‘Естествено, че дължим пари на полицията. Дължим достатъчно голяма сума, която ще платим. Разбрали сме се с полицията и плащаме на траншове. Всичко е платено, което не е платено, ще се издължим.”

„Бойкот нямаше, всичко е спокойно, всичко е наред”, категоричен е Венцислав Живков.