„Преди половин час бях в офиса на „Титан”, господин Андоне беше там с Бекали и двамата помощник треньори. Разделихме се по взаимно съгласие, изплатихме си сумите, и се разделихме без финансови претенции към клуба. Дължахме му заплати, платихме му ги. Поговорихме си, уточнихме детайлите приятелски, и всичко е приключено. Пожелах му успех, и дотук,” заяви изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков за напускането на Йоан Андоне. „Документите бяха подписани лично от мен, всичко беше уточнено. Знаете, че Андоне дойде с амбиции, не се получиха нещата, но за тези неща трябва да отговаря той.”

„Не съм го питал какви са му семейните причини – жената, децата, любовницата. Той каза – имам семейни причини. ОК, това е, тръгвай си, ние не можем да спираме,” продължи той. „Андоне изтъкна, че си тръгва по семейни причини. Той дойде на Армията с големи амбиции, но се случиха някои недоразумения. Не искаме да му пречим. Футболистите и треньорите си имат перфектни договори. Но ние не можем да задължим Йоан Андоне да остане старши треньор, ако не иска.”

„Продължаваме с нашите треньори, Зафиров, Радуканов, Петко Петков и Методи Деянов – с тях ще сме до края на сезона. Ако показват резултати, те ще останат,” обясни Живков. „И Панку, и Петре потвърдиха, че остават в ЦСКА.”

„Господин Борисов трябваше да е тук, но явно нещо го е възпрепятствало,” добави Живков.

„Когато си тръгва старши треньорът, е нормално да си тръгват и помощник треньорите, които са дошли с него. И с тях е подписано, че клубът не им дължи повече пари,” добави Живков относно чужденците – кондиционният спец и другият асистент на Андоне.

„Вчера аз говорих с един журналист, той ме попита дали Андоне е треньор, към този момент при мен нямаше депозирана оставка. Всичко се случи днес по обяд. Това, което казвам, е едно към едно,” каза още босът на „червените”.

„Не сме се отказали от титлата, утре имаме мач за купата, всичко е наред. Вчера футболистите си взеха заплатите. Не дължим някакви огромни суми, дължим им по една заплата и някои траншове, но всичко ще бъде изплатено,” обясни още той.

Относно лиценза на ЦСКА, Живков каза: „Дължим много пари. Продължаваме да издължаваме, но ще изплатим всичко. Стига с тези милиони. Просто са много пари, това са си клубни неща. Три милиона, пет милиона, плащаме ги. Както виждате, Лупи го няма тук, аз съм тук и ви казвам, ЦСКА ще вземе лиценз. Лицензът е приоритет. Утре до края на деня всичко ще стане ясно.”

„За вечното дерби имаше премия от 5000 лева, ако победят. Те не победиха, и не взеха нищо. Ако утре победят, пак ще има премии,” коментира още „червеният” шеф.

„Разликата между заплатите на Любо Пенев и Андоне е голяма, огромна,” разкри още той.

На въпрос някой дължи ли нещо на ЦСКА, Живков отсече – „Дължат, да, уважение!”