Босът на Славия Венци Стефанов коментира пред Гонг амбициите на клуба преди старта на подготовката, както и ситуацията около отборите със затруднения в А група. „Виждате колко е тежко навсякъде. Не искам да говоря за тези прословути цели. Ситуацията е такава, че не смятам, че мога да отговоря много точно и конкретно. Всички ще гледаме да оцелеем, да запазим някои от футболистите и първенството да премине коректно. Надявам се да няма скандали като миналата година. Ние от Славия 21 години се опазваме от такива неща. Вярно е, спечелили сме само една титла в този период, но можем да гледаме всички, които са били при нас с отрито чело. Опазихме се от глупости и простотии. Гледаме да не се посрамим пред децата, които са при нас. Били сме коректни и честни с всички“, сподели Стефанов.

Той коментира и положението на двата столични отбора останали без лиценз – Локомотив София и ЦСКА. „Изключено е при Славия да се получи подобно нещо. Ние никога не сме правили неща, които да не са според законите и изискванията. Ние първо сме гледали да спазваме изискванията, а след това, ако ни позволява чергата, да се простираме за нещо повече. Искам всички отбори да останат, но от друга страна ще пледирам, заедно с моите колеги, ако имат съвест да се спазват правилата. Нищо повече. Не може едните да си плащаме всичко като глупаци, а другите да чакат само индулгенции“, отсече президентът на „белите“.

Стефанов изказа своето мнение и по отношение на серията, която Славия направи срещу Левски. „Едно време старите хора казваха „на умряло куче нож не се вади“. Истината е, че Левски е в много тежък период. Дали ще ги победим още един, два - три пъти, или те ще ни победят не е толкова важно. Важно е да има футбол без ексцесии, гадости и простотии. Дано по-чистото във футболната игра да се върне. Да не забравяме, че това е просто една игра“, добави шефът на Славия.

Той добави, че „белите“ ще намерят заместници на Касай и Фонсека, които отиват при Димитър Димитров в Иртиш. Венцислав Стефанов каза, че Славия ще привлече няколко нови футболисти, но няма да има гръмки имена в селекцията на Иван Колев, а все повече ще се залага на момчета от школата.