Президентът на Славия Венци Стефанов в интервю за Гонг препоръча на най- добрия футболист на белите Здравко Лазаров да продължи кариерата си в чужбина.

На въпрос къде ще играе Здравко, в Славия, в друг български отбор или в чужбина ,белият бос заяви: „ По всяка вероятност той ще играе в чужбина и аз му препоръчвам този избор. Той е коректно момче и за него има оферти от Германия, от Турция и от Русия. Аз лично му препоръчвам Русия, защото условията там са най- добри. Един продължителен договор с клуб от там ще е най добре за него, още повече, че той е на края на футболната му кариера.”

Венци Стефанов не отрече и възможността Електричката да продължи в ЦСКА: „ Може би има интерес и от ЦСКА, но в края на крайщата Здравко ще избере. Аз си казвам моето мнение,а избора е в негови ръце. Нека да отиде там, където той намери за най- добре.”

Лазаров не крие желанието си да се върне в Турция, където игра дълго време,а и знае езика и нравите. Президентът на Славия обаче е с резерви към такъв вариант: „ Има интерес към него от турски отбори, но аз го съветвам да тръгне към Русия или Германия. Там отборите са финансово обезпечени и той ще си вземе парите по договора, който подпише, още на деня. В Турция отборите днес са добре, утре във финансов колапс.”

Босът на белите няма да спира и Саша Симонович, ако има добра оферта за него, защото е на такава възраст, че може да е последна за него. „ Казали сме на всички наши футболисти, че при добри оферти към тях няма да ги спираме”, обобщи Стефанов.

Той смята, че е рано Кавдански да се връща във Франция. На него му предстояло от младежки национал да се развие и да стане и мъжки национал на България. Славия няма само да продава,но и ще взима нови футболисти. Освен спазарените трима с Локо Пд Венци Стефанов се надява на още три нови попълнения, които да подсилят белите.

Стефанов продължава да вярва,че треньорът на националния отбор на България трябва да бъде избран измежду Димитър Пенев, Краси Балъков или Пламен Марков. Накрая той пожела на феновете на футбола преди всичко здраве и през пролетта да се радват на повече хубави мачове и красиви голове и успехи на любимите им отбори и най –вече пожелава всичко това на привържениците на Славия.