Президентът на Славия Венцислав Стефанов заяви в специалното си интервю за слушателите на Дарик Радио, че бившият вратар на „белите”, който за последно пазеше на вратата на ЦСКА като преотстъпен, не е имал желание да остава при „армейците” поне до лятото.

„Мболи не остана в ЦСКА, защото той не искаше. Неговото желание беше да играе в Русия и аз бях длъжен да се съобразя с това. Мисля, че направих най-доброто за него с трансферирането му в Криля Саветов, що се отнася до финансово отношение.”

Белият бос заяви, че партньорите му от ЦСКА са били коректни по отношение на договорът за наем на Мболи.

„Всички плачат, че тези хора им дължат пари. Аз съм сигурен че шефовете на ЦСКА ще направят всичко възможно да се справят с лошото наследство и ще излязат на чисто. А на клубовете дето само се вайкат, мога да кажа само едно, ако сте го докарали до там с тези пари да се спасяват от фалити по-добре да хвърлят кърпата и да се отказват. По отношение на Галин Иванов разговаряхме с колегите от ЦСКА няколко пъти, но на този етап футболистът иска да играе в чужбина, ако това не стане ще е на разположение на Емил Велев.”

По темата със съдийството Стефанов отново заяви че ще продължава да казва истината в очите.

„Когато аз говоря по тази тема, тя е очевадна. Иска ми се хората да нямат поводи да казват абе май Венци Стефанов беше прав. Аз знам че българските съдии могат, но и ние президентите сме виновни. Ако ти не го потърсиш да му дадеш някой лев, ще си свири толкова колкото може, като този Ангелчо. Пет години го мъчат момчето и виждат, че не става. Накрая трябваше да отреже главата на Николай Гигов, за да си отиде. Висшистите от Микре обаче, казват че най-много дузпи имало за Славия. Те обаче, пак не разбрали. Аз говоря, че 29 кръга няма свирена дузпа срещу тях. Браво, че сложиха Антон Генов, та той взе, че свирна срещу тях, ама на отбор от Б група.”

По отношение на националният отбор белият президент заяви, че разликата между Стоилов и Матеус е като Лом и Лондон. „Единият е Матеус, а другият е господин никой. Единият е световен шампиона, а другият е послушко. Матеус българин трудно ще го направим, но виж да го оженим тук няма да е трудно.

Като за финал Венцислав Стефанов пожела много здраве на белите фенове и си пожела за 100-годишнината на Славия белите да станат шампиони, а още тази година отборът да се върне в Евротурнирите.