Президентът на Слави Венци Стефанов заяви, че само премиерът на България Бойко Борисов може да оправи футбола в страната ни.

„Определено мачът с Чавдар Етрополе бе най-болезнен за нас. Подходихме безотговорно в този мач. Виновни сме всички и тук си проличава мъжеството и класата Това ни липсваше в началото на годината. Смятам, че сега с Емил Велев нещата се промениха. Промени се мисленето на футболистите и желанието за победа. Сега колективът е по-добър и компактен. Емил даде шанс на много от юношите, освободихме с част от чужденците, които получаваха големи възнаграждения, а не оправдаваха очакванията”, коментира президентът на Славия.

„Гледахме с Емил мача между Академик и Несебър и Николай Божов ни хареса. Преговорите бяха много тежки около 6-7 минути. Момчето се оказа и голям мъжкар, обича футбола, широко скроен е. Ще разчитаме на някои млади футболисти от нашата школа. Том от Локомотив Пловдив, Филип Филипов, Сечков и Йордан Юруков са засега новите попълнения в отбора. Аз съм се разбрал с Коко Динев и така ще направим трансфера на Том, че да не загуби Локомотив от тази сделка”, добави Стефанов.

„Тодор Колев бе решил от лятото да търси отбор в чужбина, а Йордан Петков имаше желание да остане да играе още известно време, а след това да се присъедини към треньорския щаб. Решението бе взето от Емил Велев и дано той да е взел правилното решение. Тодор Колев ще играе в Лудогорец, а Йордан Петков ще си търси нов отбор”, допълни босът на „белите”.

„Отборът на Славия има своя потенциал и възможности и резултатите могат да бъдат постигнати още този сезон. Нападам Изпълкома, когато смятам, че съм прав. Не мога да се съглася, че за едни ще бъдеш майка, а за други мащеха. Славия е отбор, с който всеки трябва да се съобразява, независимо дали ще си от академията на науките от Микре или някой съдия, който идва да ти отреже главата. Другите не ме интересуват. В Изпълкома има 5 човека, които разбират от футбол, а другите вдигат ръце автоматично”, каза още президентът на Славия.

„Аз разчитам единствено на премиера Борисов. Започна залата и ще я довърши. Аз съм сигурен, че след това ще извади пари за спорта и в частност за футбола. Не е необходимо да се дават пари на президентите, а да се инвестира в базите. Това е пътят, а всичко друго е химера. Няма шанс футболът ни да върви нагоре. Базите трябва да се подобрят и не трябва да се заблуждаваме, че парите от телевизионни права са достатъчни. Парите от спорта трябва да отиват само и единствено за спорта”, завърши Венци Стефанов.