Президентът на Славия Венцислав Стефанов сам пожела да говори пред Гонг за „проблема” с Райс Мболи. Вратарят, който играе под наем в ЦСКА, не се яви на тренировката на „червените” днес, и предизвика куп въпроси. Стефанов потвърди, че Мболи е болен, а освен това разкри и интересния факт, че Славия плаща заплатата на стража.

„Нищо не искам да кажа. Просто се чудя, какъв е тоя вой, каква е тая простотия?! Само от кабинета на Партирах Максим не се обадиха да питат къде е Райс Мболи. Момчето лежи вкъщи с температура, обадил се е на трима съотборници. Освен чорбар и левскар, друг не може да направи такова нещо, да създаде паника,” в свой стил изстреля Стефанов. „Аз знам къде е, защото се интересувам от моите момчета.”

Тъй като е съобщил на свои съотборници за заболяването си, Мболи е преценил, че може да не се обажда на треньора Милен Радуканов. „Защо да си вдига телефона, след като е звъннал. Само на мен ми звъннаха 10-15 ваши колеги. Добре, че съм по-устат, за да ги сложа на мястото им. Безкрайни простотии,” заяви Стефанов по темата.

„Като иска Радуканов, нека да го глобява. Това е техен проблем. Не се бъркам в управлението и в подхода. Аз не се бъркам на моя треньор, камо ли на Радуканов,” добави босът на Славия.

„Не мога да разбера едно нещо. Редно ли е някакъв такъв минимален проблем, да става тема номер 1 на българското радио, на българските вестници,” продължи да кове по журналистите Стефанов.

„Може да играе и в Непал, Монголия, има такива отбори. Във Франция може да играе ганкиното, този полусезон. Защо да няма вариант да се върне в Славия?! Може да играе в два отбора – Славия и ЦСКА. Вие ли го решавате това?!,” коментира още бъдещето на Райс Мболи Венци Стефанов.

Стефанов разкри факт:„Заплатите на Райс Мболи се плащат от Славия. Райс Мболи никога не се е редил на касата на ЦСКА, Райс Мболи никога не е оставал без пари.”

„Някога да съм си оставил каруцата в калта?!,” завърши Венци Стефанов на въпрос кога ще се реши бъдещето на вратаря.