Босът на Славия Венцислав Стефанов обяви, че най-старият столичен клуб ще има нов стадион, който ще бъде изграден от чужд инвеститор. Стефанов обясни още, че „белите“ ще делят съоръжението с друг софийски клуб, като това най-вероятно ще бъде ЦСКА.

„Според мен управляващите злоупотребяват, че ще помагат на клубовете за изграждането на нови стадиони. Ние също бяхме лъгани“, започна Стефанов, който бе гост в предаването на БТВ „Зона спорт“.

„Ние установихме контакт със сериозен инвеститор и на мястото на стадион Славия ще бъде изградено съоръжение, на което ще могат да играят 2 отбора. В това няма нищо лошо, това е практика в Италия, в Германия. Държавата няма да даде и един лев за това и този стадион ще може да приема всякакви събития. Фирмата, която ще изгради стадиона, е построила 19 стадиона. Инвеститорите искат просто 25 години да използват тази база за всякакви мероприятия. Предвижда се да бъдат построени и два големи паркинга. Вероятно ЦСКА ще играе на този стадион, ако обаче те не се съгласят, ще се намери клуб, който ще иска да играе футбол на хубав стадион, а от това и ще се получават пари“, завърши Стефанов.