Президентът на Славия Венцислав Стефанов заяви, че не изненадан от равенството, което постигна неговият тим срещу Литекс (1:1) в мач от 8-я кръг на А група. „Белият“ бос бе гост в предаването на БТВ „Зона спорт“ и коментира, че играчите на Славия винаги са превъзхождали в интелектуален аспект своите колеги.

„Равенството с Литекс не ме изненада, защото виждам, че момчетата работят добре. Дори очаквах победа. Не искам да давам оценки на главния съдия, но ми направи впечатления, че даваше всякакви нарушения за Литекс, а за Славия никакви. Като цяло в Ловеч се играе трудно, доста съдии изгоряха в последните години след мачове на Литекс именно там“, започна Стефанов.

„Трудно е да дам еднозначен отговор кое ме накара да не приема оставката на Асен Букарев след загубата от Лудогорец, но аз винаги съм искал интелигентни хора да водят нашия отбор“, каза още президентът.

„Букарев промени много неща в отбора – тренировките са различни, играчите се влагат много, има шеги. По принцип играчите на Славия винаги са били доста по-интелигентни от другите. Нямам обяснение за слабия старт на сезона и тогава бях разколебан, но знаех, че екипът ще намери сили. Не подлежи на съмнение, че ще бъдем в първата седмица“, коментира Стефанов.

„Рано е да говорим за задкулисни игри в първенството. Още няма първа седмица и втора седмица, но със сигурност ще има. За мен оптималният вариант е 10 или 12 отбора в А група, които да се срещат по 4 пъти и така да се решават нещата, но като се има предвид какви корифеи има, няма да ме учуди, ако направят първенството ни на 3 третини“, завърши президентът на Славия.