Във връзка с проваления трансфер на Венци Христов от Берое в ЦСКА, заралии излязоха с официално становище по случая на официалната си страница. От публикуваното става ясно, че нападателят ще остане под Аязмото и през пролетта, а ръководството на "зелените" афишира намеренията си да търси компенсация от ЦСКА, във връзка с неизпълнение на облигационно задължение по подписания предварителен договор между двете страни.

Ето и пълния текст на съобщението:

"Съгласно подписания договор с Професионален футболен клуб ЦСКА АД до 4 февруари плащане от страна на „червените“ по сметка на Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора ЕАД не е извършено. При така стеклите се обстоятелства Венцислав Христов остава футболист на Берое. Той има договор с тима до лятото на 2015 година. За неизпълнения ангажимент Берое ще потърси компенсация от ЦСКА.

Венцислав Христов е роден на 9 ноември 1988 година в София. Висок е 185 см и играе като нападател. Юноша е на „Локомотив“ (София). При „железничарите“ подписва и първия си професионален договор през сезон 2006/2007, но не записва мачове същия сезон.

През сезон 2007/2008 e преотстъпен на Спортист (Своге), където изиграва 20 срещи и отбелязва 4 гола.

През следващите два сезона играе в Несебър където записва 23 мача и отбелязва 4 попадения.

Привлечен е в Монтана през сезон 2010/2011 и е неизменен титуляр в състава с 30 мача и 6 гола.

От сезон 2011/2012 играе за Черноморец. Същата спортна година записва 24 срещи и 5 попадения. През следващия сезон има 14 мача и 5 гола за бургазлии.

Христов бе привлечен в Берое преди година и за това време се превърна в един от водещите футболисти на тима. Записа 35 мача за клуба във всички турнири, в които отбеляза 14 гола. Носител е на Купата и Суперкупата на България с Берое“.