Голмайсторът на Левски Венци Христов, който се разписа и в контролата със Септември София за успеха с 3:1, коментира предстоящия съперник на „сините“ Марибор в предварителните кръгове на Лига Европа. Христов отчете, че словенците са сериозен състав, но отсече, че са преодолим съперник.

„С оглед на времето и доста тренировки, мога да кажа, че това бе сериозна проверка. Надявам се всички да сме здрави. Дано треньорът да е доволен. Резултатът не е от значение, важно е, че изпитахме удоволствие от играта“, започна Христов пред клубната телевизия.

„Нормално е да има умора. Тренираме по три пъти на ден. Но умората се преодолява, когато обичаш това, което правиш. Деса направи две тренировки с отбора. Ние ще го приемем бързо. Аниете познава обстановката, няма да има проблем с адаптацията. Той все едно не си е тръгвал, според мен“, каза Христов.

Колкото до съперника на Левски в Лига Европа – Марибор – нападателят обясни: „Аз съм оптимист за Марибор. Сериозен отбор, сериозно име. Преодолим отбор, стига да сме концентрирани през цялото време. Те ще допуснат повече грешки от нас“.