Голмайсторът на Берое Венцислав Христов заяви, че нарушение срещу него за дузпата, която реши мача с Левски от 17-ия кръг, е имало.

Нападателят на старозагорци бе фаулиран от Пламен Димов в наказателното поле в 29-ата минута и сам реализира от бялата точка за победата с 1:0. Това бе 6-и гол за национала от началото на сезона.

„Напрегнат мач се получи, нямаше кой знае какви положения пред двете врати, но се радвам, че го спечелихме“, каза Христов.

„За дузпата няма какво да кажа – той ме бутна отзад, съдията я даде. При предната ситуация (с Дъстли Мюлдер – б.р.) пак можеше да има дузпа, но реферът не я свири“, допълни той.

„Напрегнат двубой, но се радвам, че победихме, защото трите точки бяха важни и за двата отбора. Каквото и да е състоянието на Левски, винаги се играе трудно срещу тях. Много съм радостен, че успяхме да зарадваме толкова хора, които ни подкрепиха.“

„Можехме да контраатакуваме повече и да вкараме втори гол, с което да си подпечатаме победата, без да треперим до последно. Топката влезе във вратата, но съдията свири фаул. Не видях ситуацията.“

„ Ние имаме амбиции да защитаваме спечелената от нас Купа. Отиваме в Разград, за да играем достойно, а от резултата ще преценим важността на следващия двубой. Далеч е мачът с Черно море.“, завърши Христов.