Айде един път, втори път, ама трети път идва малко много. 

В рамките на има-няма две седмици президента на Славия Венци Стефанов три пъти, поне публично и официално, дава акъл на тема ЦСКА, хапе Александър Томов и Стойчо Младенов. 

И всеки път се опитвам да разбера защо го прави? Със сигурност не е просто ей така, сетил се, присетил се за червените. Оттук до следващото първенство пътищата на неговия отбор и на ЦСКА по никакъв начин не се пресичат. Нито пък за купата. Защо? Преди дни, колегите от Блиц вече запитаха нещо подобно в коментар и съвсем логично се усъмниха – Венци, дали пък като член на Изпълкома на БФС нещо не знае, нещо не опитва да ни каже предварително?

Едва ли сте изпуснали, но само припомням. Най-напред по време на лагерна обстановка в Турция в няколко интервюта за различни медии Стойчо Младенов бе оприличен на чакал, защото само виел. Томов пък бе заклеймен, Венци пусна лафа, че в този момент само Дейвид Копърфийлд би могъл да спаси ЦСКА. Страшен лаф, направо не мога да спра да се треса от смях! 

Лагерът в Турция за белите свърши, те отпътуваха и кацнаха на летище София. Там Стефанов пак подхвана ЦСКА. Пак Стойчо само пищял, а ЦСКА надували гайдата! Онзи ден пък, часове преди вековно юбилейно честване на най-стария столичен клуб, Венци пак за ЦСКА-то жали. Изказва мнение за Томов, за делото, за парите в ЦСКА. 

Хванах се все пак да видя програмата на А група. От предстоящите два кръга от редовния сезон Славия гостува на Черно море и на Хасково. Нищо общо с ЦСКА. Обаче – на края в кв.Овча купел идват ТЕ! Шампионите, обирачите на всички възможни награди, участниците в ШЛ, те идват! Добре де, ясно че Лудогорец е фаворит в този мач и едва ли ЦСКА може да чака помощ от Славия, макар през есента това да бе факт. Ама сега – съмнява ме! И в такъв случай, ако в крайна сметка Лудогорец бие Славия в София, нали всеки ще се присети какви ги е приказвал Венци доскоро срещу ЦСКА? Това отново ще вкара хората в съмнение. Тотално не ми се връзва картинката, не мога да разбера. 

Защо боса на Славия не коментира Левски, ето и там пускат акции, да каже някой лаф по тази тема. През март миналата година Стефанов казва: „Безумно е ЦСКА да продава акции!” Ами, да каже и нещо за тези на Левски. Не че е задължително, но след като коментираш единствено едните, стори го и за другите. В противен случай става съмнително. Дразни, води единствено до негативни реакции. 

Скоро надявам се да стане ясна целта на белия президент. Но тази анти-ЦСКА тирада за пореден път компроментира идеята футболни босове да бъдат част от ръководството на БФС. Къде са: равнопоставеност, безпристрасност, дистанцираност? Все необходими компоненти за всеки един член на Изпълкома? Все едно в един съд, по време на едно дело, няколко от онези 12 съдебни заседатели постоянно да дават интервюта, в които да убеждават че подсъдимия е убиец, семейството му са бандити, а приятелите – наркотрафиканти и точка по въпроса. И после да гласуват за неговата съдба! Абсурд, нали? Ето така изглежда който и да е член на Изпълкома у нас, когато даде насочващо мнение за даден отбор. Ама на кой му пука? Дори задавайки тези въпроси, повдигайки темата осъзнавам, колко наивно звучи всичко това. Толкова наивно, колкото да се надяват феновете на ЦСКА, че отбора може да задържи първото място. Защото освен това да е проблема – не виждам къде другаде! 

------------------------------------------------------------

Още от Ники Александров в личния му Фейсбук профил - следвайте го!