Собственикът на Славия Венцислав Стефанов изрази съмнения, че Александър Томов е давал пари за ЦСКА при предишния си престой на „Българска армия“. Стефанов говори пред журналистите след контролата на „белите“ срещу третодивизионния Витоша Бистрица.

„Лично на мен не би ми било приятно някой да влиза в затвора, особено човек, който по някакъв начин е давал парите си за футбол. Дай Боже да ги е давал. Дай Боже да ги е давал, подчертавам дебело. Всеки един, който отделя от залъка си и ги дава за спорт, би трябвало да бъде уважаван“, коментира Венци Стефанов по повод повод Александър Томов, който бе оневинен за присвояване на чужди пари в размер на над 3 милиона евро на футболния клуб ЦСКА.

Стефанов коментира и ситуацията с нападателя Атанас Курдов, който продължава да тренира на „Овча купел“. „В момента не мога да кажа нищо за Атанас Курдов. Доколкото знам той все още има взаимоотношения с клуба си в Казахстан. Дано успее да си намери клуб в чужбина в оставащата една седмица. Той заслужава да играе.“

„Не съм запознат с асоциацията, която ще правят треньорите. Хората имат право да се обединяват и да искат да имат своите права. Профсъюзите и спорта не са съвместими. Това е мое мнение. Обикновено, когато една група или човек, дават парите си да съществува даден клуб и да върви напред, а той не върви, нормално е самият треньор да разбере, че с него нещата не вървят. Смятам, че в случая слагаме малко каруцата пред коня, но както и да е“, каза собственикът на Славия по повод Асоциацията на треньорите в България, която предстои да се учреди.

Той взе отношение и относно националния отбор, който изигра първия си мач под ръководството на новия селекционер Ивайло Петев, макар и неофициален. „Бях на мача между България и Румъния. Видях, че момчетата се бориха, играха мъжки. Надявам се, че като първа среща, Петев бе подбрал момчета, които искаха да покажат, че имат място в националния отбор. Дадоха всичко от себе си и винаги съм смятал, че в нашите клубни отбори има футболисти, които не отстъпват по нищо на тези, които играят в чужбина. В българския футбол в момента няма суперталанти или суперединици, независимо, че чета, кой къде отишъл. Очакваме да избухне някой Лионел Меси, но истината е, че трябва работа, работа и много работа.“