Ако ни подценяват, може и да изненадаме още отбори, не само Черно море. Но уважението трябва да си го извоюваме. Знам, че в хода на първенството ще изпитаме трудности, но е важното каква  ще бъде нашата реакция.

Това сподели старши треньорът на Марек Антон Велков в Актуално студио "Дерби" Той говори там след победата над Черно море с 1:0 във Варна. Новаците в А група имат вече шест точки. Всъщност за треньора ситуацията не е това, тъй като преди  три години почти беше в Миньор, тогава също новак в елита.

"С Миньор изживяхме кошмарни моменти в самото начало на  сезона, но тогава самото първенство беше в друг формат и даваше  възможност да се компенсира в по-късни моменти. Сега разделянето на групата на две половини за втората фаза не ни позволява  това."

"Но имаме достатъчно млади и трудолюбиви играчи, на които  вярваме. Нямаме право да отлагаме етапи от изграждането на  отбора във времето обаче", сподели наставникът на Марек.

Велков беше попитан дали актуалните играчи са наясно, че  преди близо 40-50 години Марек е имал славна история с участия в Европа.

"За да се запазва и развива отборът е много важно как се  подбират играчите. Питате ме за историята на отбора? Футболът е  такъв процес, че рано или късно историята се повтаря."

"В интерес  на истината, историята на всички клубове е леко избледняла за  всички млади играчи. Но когато има местни момчета, когато има  спомени, и бивши играчи са треньори, винаги е добре. Така се  пази идентичността", сподели още треньорът.

Марек стартира с тежко поражение от Славия, а при втората си визита беше съкрушен от шампиона Лудогорец, което обаче не  притеснява Велков въпреки получените 7 гола в двата мача.

"Дори  и в мачовете, които загубихме, имахме своите добри моменти и  шансове за гол. Смятам и се надявам, че сме използвали загубите  по най-добрия начин", добави Тони Велков.

"Синьо-червените" влязоха в последния момент в А група, но  работата им по централния терен и стадион Бончук повлия на  изоставането с базата. И това е проблем както за мъжкия отбор,  така и за школата, която трудно излъчва играчи. Самият Велков  подчерта, че има проблеми дори със събирането на хора за  дублиращия отбор.

"Тук е мястото да благодаря на Стойне Манолов, който ни  позволява през седмицата да тренираме на игрищата на неговия  хотелски комплекс. Прави се всичко, за да можем да дадем  най-доброто за децата, но е факт, че терените в Дупница не  стигат и за школата. Имаме идеята да възстановим старото  тренировъчно игрище."

"Трудно ще стане, но не можем просто да го  оставим. Дано с времето колелото се завърти все по-добре и да  заприличаме на още по-сериозен клуб. И трябва да си признаем, че сме длъжници на децата", сподели още Велков./БТА