„В Перник този мач винаги е най-чаканият за целия сезон”, заяви наставникът на Миньор Антон Велков, който бе гост в дискусионен клуб „Футбол.бг.”

„Мога да кажа,че ще се опитаме да победим отбора на Левски, не защото имаме топла връзка с ЦСКА, това въобще не е вярно, а защото разбрахме, че преломният момент през миналия полусезон беше мачът с ЦСКА. Необходим ни е успех срещу отбор, който е лидер в българското първенство. Смятам, че вече е нормално грандовете да губят, както се и получи миналия сезон и няма да е изненадващо, ако Миньор успее да се пребори с Левски”, каза още Велков.

„Разбира се, това няма как да стане, ако не сме уверени в силите си. Трябва да прескочим психологическата бариера, че отборът на Левски играе, за да стане шампион. Колкото и да се коментира, че те са в затруднено положение, там има футболисти, които могат да решават мачовете. Аз се надявам моят отбор, да не загуби психологическия сблъсък, а просто да скочи и да си премери силите с Левски. В крайна сметка да победи този, който в момента е по-добър”,с мята Антон Велков.

„Предложението къде да се играе мачът, дойде от Левски. Питаха ме, не подхождаме ли прекалено спортсменски, като се съгласихме да играем на стадион Славия. Аз смятам, че ако един отбор се готви да направи нещо, не му е работа преди мача да влиза в конфликти за такива дребни нещица. Така че, каквото предложи Левски, ние го приехме. Смятам, че стадион Славия е оптимален вариант и за двата отбора”, завърши Антон Велков.