Старши треньорът на Черно море Велизар Попов заяви, че е особено доволен от факта, че с победата над Локо Мз тимът му е разсеял всякакви слухове, че може да помага на някой от изпадащите отбори.

„С победата си поставихме на равни начала феър-плея за изпадащите отбори. Ако нещо се беше случило тук, щяха да ни обвинят, че сме дали нещо на Мездра, така че от тази гледна точка съм доволен, че победихме, за да няма никакви съмнения,” каза Попов след успеха с 2:0.

„Иначе самият мач се получи двуостър, за първи път от началото на полусезона имахме доста положения за гол, но лошото е, че с лека ръка ги пропиляхме. Подценяваме доста ситуации, и в друг мач това ще бъде фатално,” обясни още треньорът. „Много съм доволен, това са момчета с бъдеще, на тях ще разчитам, ще градим нещо около тях. Но всичко трябва да става постепенно и внимателно, за да не прегорят, тъй като повечето от тях не са готови. В последните мачове съм доволен единствено от младите.”

Запитан дали Данийл Ратников скоро може да е титуляр, Велизар Попов обясни: „Днес имаше желание, но трябва да подобри доста неща в тренировъчния процес, за да заслужи място в титулярния състав.”

За малкото публика днес на „Тича” наставникът на „моряците” смята:„Нормално е хората да са разочаровани, с тези мачове в Каварна и Ловеч, логично е. Но ще се опитаме с добри игри и победи да върнем феновете, каквото можем, ще направим.”

Попов призна, че гостуванията за ахилесовата пета на тима му. „Това ни е най-големият проблем, показваме две различни лица, проблемът е психологически, и това се дължи на отсъствието на лидерите. В мачовете навън се искат лидери, които да поведат останалите. При положение, че вече няма психологическо напрежение, ще се опитаме да играем по-разкрепостено,” добави той.

„Дани Георгиев не е готов, не е тренирал с топка, така че за мача със Славия няма да е готов. Не храня и особени надежди за мача с Пирин. Проблемът ни не са контузиите, а възстановяването. Загубихме страшно много време, което е на път да развали сезона ни,” завърши Велизар Попов.