Черно море се наложи с 2:0 над Локомотив Мездра в среща от 24-я кръг на А група. „Моряците” взеха трите точки със сравнителна лекота, и се върнаха на шесто място в класирането, на точка пред Черноморец и на три зад Славия. За Локо Мз поражението пък означава вече шест месеца без победа като гост – тимът няма успех навън от октомври миналата година.

Локомотив имаше първата възможност в мача, но Десислав Русев удари напречната греда над Илко Пиргов в осмата минута. Само две минути по-късно юношата на „моряците” Румен Николов откри в полза на Черно море, като засече с глава хубаво центриране отдясно. Това бе дебютен гол за младока в елита, а по-късно в срещата той можеше и да увеличи актива си, но пропусна пред Данчо Господинов.

Последваха много силни минути за Черно море и доста пропилени възможности резултатът да се покачи сериозно. Най-доброто положение за Локо Мз до края на полувремето бе удар на Анатоли Тодоров, който обаче мина на сантиметри над напречната греда.

В 35-та минута домакините все пак стигнаха до втория гол, макар и със сериозна помощ. След центриране на Адемар Жуниор, последва неразбирателство между Господинов и Пажин, и бранителят с глава прати топката в мрежата на своя тим.

Второто полувреме бе лишено от особена интрига, като ситуациите за гол бяха на сметката на Черно море, но на няколко пъти Тодор Колев пропусна, а в други ситуации атаките на домакините бяха спирани от засади. Исмаил Иса се отчете с пропуск пред вратата на варненци, като само блестящата намеса на Илко Пиргов не промени резултата и той се запази 2:0 до края.