За мен не са чак толкова важни резултатите, все пак това е първа контрола, а умората си каза думата след първия етап от подготовката. За мен е важно е да обиграваме състава, а не толкова головете. Видях и хубави неща, но и доста, които трябва да коригираме за в бъдеще, за да изглежда така Славия както всички искат да я виждат”, това коментира наставникът на „белите” от София Емил Велев след победата с 3:0 над Чавдар Етрополе.

„За едно полувреме игра не мога да дам качествена оценка за юношите ни. Те ще получават още шансове за изява, за да покажат какво могат. Но на този етап ми харесва че показват невероятно старание по време на тренировките”, коментира още Велев след първата контрола на „белите” за лятото.

На въпрос за футболиста на проби Кевин Франклин, треньорът сподели: „Личи си, че е научен футболист. За краткото време, в което той е с отбора, тренира на много високи обороти и имаше умора у него.” По всяка вероятност Франклин ще бъде взет на втория лагер на Славия в Банско, който стартира тази неделя.

На въпрос на Гонг за пробите на Стив Ренет, Велев потвърди, че той е на проби в чужд отбор, но заяви, че не е чак толкова навътре в нещата. „Той ще изкара до неделя проби, ако не бъде харесан, го очаквам да се прибере в лагера на Славия. Не се притеснявам, ако се разделим с него, тъй като имам още варианти на неговия пост, а и очаквам двама футболисти на проби, на постовете халф и защитник.”

Велев коментира и кончината на боса на Рилски спортист Юри Галев. Славия се готви на терените в Боровец именно на тима от Самоков. „Това е много тъжно за мен, тъй като Юри ми беше приятел и много съжалявам, че такъв човек, дал много на футбола, си отиде по този начин. Мир на праха му.”

Кевин Франклин най-вероятно ще бъде взет и на втория лагер на Славия в Банско