Левски показа повече от вдъхновена игра и спечели мача между двата най-силни отбора във втората шестица към този момент с Черно море. "Сините" показаха вдъхновена игра и победиха с 5:2 опонента си от Варна, който продължава вече 57 години да няма победа в София над този съперник. 

Мачът започна във вихрено темпо, като Либан Абди, Божидар Краев и Валери Домовчийски дадоха така необходимата преднина на домакините, а Петър Златинов с леко куриозен гол се разписа за "моряците". След почивката бившият левскар Симеон Райков върна интригата, но автогол на Мамуту Кулибали почти веднага след това я уби окончателно. Боби Цонев само оформи погрома в последния момент за 5:2. 

Положенията пред двамата вратари се заредиха с първия съдийски сигнал. И още в 4-та минута падна и първият гол. Тогава Антонио Аниете с един пас преодоля цялата защита на варненци и намери Либан Абди. Сомалиецът с перфектен изстрел между краката на Александър Чанович откри резултата. 

Но левскарите не се радваха дълго на преднината си. Първо Иван Коконов от изгодна позиция стреля в аут, а в 9-та минута гостите ликуваха с изравнителното попадение. То падна след изпълнение на пряк свободен удар от Петър Златинов от 35 метра, Йоргачевич изгледа топката, вместо да я отрази и трябваше да я вади от мрежата си - 1:1. 

Но този мач беше в невероятно темпо в началото и положенията валяха едно след друго. Още след попадението на гостите левскарите можеха да изравнят, но изстрелът на Валери Домовчийски от вратарското беше избит виртуозно от Чанович. 

Радостта на "сините" обаче не закъсня. Още в 17-та минута те ликуваха за втори път, а автор на попадението беше младата звезда Божидар Краев. В тази ситуация Валери Домовчийски навърза трима защитници и в последния момент, преди да падне, пусна към свободния младок и той на празна врата нямаше как да сбърка - 2:1. 

В следващата си контра варненци можеха да изравнят, след като Бакари се измъкна сам срещу Йоргачевич, но в последния момент връхлитащият Аймен Белаид изби топката от крака му преди да стреля. 

И тогава дойде ударът на "сините". В 23-та минута продължителна атака на домакините завърши с нескопосано избиване на Чанович, Мигел Бедоя стреля от границите на наказателното поле, Кирил Котев с глава изби на крака на Домо, който с мощен шут препарира Чанович за 3:1. 

След това попадение вместо да намалят оборотите, "сините" продължиха да атакуват. Но вече бяха доста по-аристократични пред гола и редуваха пропуск след пропуск. Кой ли от тях не пропусна до почивката! 

Либан Абди, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Валери Домовчийски и Роман Прохазка не бяха точни, въпреки че някои от тях, като словака, излизаха сами срещу Чанович, но сърбинът показа класа. 

Вихърът пред вратата му продължи и в началото на втората част. В 51-та минута Антонио Аниете излезе сам срещу Чанович, но стреля право в него. Малко след това той пак имаше шанс да се разпише, останал сам срещу сърбина, но пак Чанович с невероятен рефлекс изби. 

Гостите се опомниха едва в средата на полувремето и отправиха два далечни изстрела чрез бившия левскар Симеон Райков, но Йоргачевич ги изби. "Моряците" живнаха особено след влизането на Буркхарт и Райков, като двамата оформиха и втория им гол в 74-та минута. 

Тогава полякът с един пас елиминира цялата защита на "сините" и изведе крилото сам срещу вратаря. Ударът на Райков мина под плонжа на сръбския страж и се вплете в мрежата му - 2:3. 

Но изоставането от един гол на варненци не остана дълго. Още в ответната атака Либан Абди се откъсна зад защитата и стреля, но в тялото на Чанович. При добавката сомалиецът искаше да върне към дузпата, но в последния момент топката е удари в Мамуту Кулибали и влезе в мрежата му за 4:2.

След тази ситуация Абди излезе от терена контузен и не се знае дали ще участва в битката с Лудогорец за Купата на България през седмицата. Много вероятно е този мач да пропусне и друго ново попълнение - Лукаш Гикиевич, който също е с травма. 

В последните секунди остана време и за пети гол за левскарите. Той беше дело на Борислав Цонев в 92-та минута. Младият халф беше изведен перфектно зад защитата с пас на Мигел Бедоя и той препарира Чанович за 5:2. 

На практика с това се изчерпаха и интересните ситуации в този мач и така левскарите взеха трите точки от него. Благодарение на тях те се утвърдиха на седмата позиция в долната шестица и имат вече 38 точки. Така те са с четири повече от най-близкия си преследвач - именно Черно море.