След като паузата за националните отбори приключи, отново дойде време да се върнем към битките в родния футболен шампионат. В петъчния ден два мача от 24-ия плейофен кръг, макар във втората шестица, обещават огромен заряд от емоции за българския футболен фен.

От 17 часа Хасково за пореден път ще се вкопчи в отчаяната си борба за оцеляване, като на собствен терен ще се изправи срещу Локомотив Пловдив. Макар че дотук новаците в елита инкасираха цели 53 гола в мрежата, в предния си мач срещу Левски момчетата на новоназначения треньор Стамен Белчев играха изключително силно на „Георги Аспарухов“ и само могат да съжаляват, че стигнаха само до равенство 1:1. Все пак големият проблем пред тима си остава голямото изоставане, като цели 12 точки делят Хасково от днешния си съперник, който е точно над зоната на изпадащите.

Това не дава особени поводи за спокойствие на пловдивчани, които бяха разтърсени от сериозни скандали в седмиците преди датата за подаването на документите пред лицензионната комисия. Отгоре на всичко Локомотив потегли в плейофите с тежка загуба 0:3 от Славия, след която техният наставник Петър Пашев сподели, че вече се притеснява от мачовете срещу Марек и Хасково.

От 20 часа днес е другият сблъсък от долната половина на класирането, който противопоставя два от полуфиналистите за Купата на България в лицето на Левски и Черно море. За фалстартът на домакините във втория етап от шампионата вече стана дума, така че отборът на Стойчо Стоев със сигурност ще иска да се реваншира пред феновете и да повиши нивото си преди важните два мача срещу Лудогорец за Купата. Черно море обаче не е лесен съперник, а това се доказва от двете разменени победи в хода на редовния сезон в А група – през август 2014 Левски се наложи с 1:0 у дома с драматичен гол от дузпа на Валери Божинов в петата минута от добавеното време, докато в началото на декември варненци постигнаха успех със същия резултат. Въпреки това „Герена“ е истинска непосилна мисия за „моряците“ - в цялата си история Черно море има един-единствен успех над „сините“ в столицата и той датира от далечната 1958 година.

Като цяло "сините" имат огромно предимство в историята на съперничеството си срещу Черно море. Столичани 59 победи срещу само 16 за варненци в общо 103-те им срещи дотук. Равенствата са 28, а общата голова разлика е 195:86 в полза на "сините".

Не пропускайте нито миг от А група и проследете срещите на живо в ефира на телевизия Diema Sport, чрез платформата Gong Play и на честотите на Дарик радио.