Три пъти не стигнаха на пратениците на румънския Васлуй да харесат бранителя на ЦСКА Кирил Котев.

Той бе наблюдаван в мачовете на „червените” срещу Политехника Яш, Волга и Аустрия Кернтен, но така и не можа да впечатли румънците. На двубоя с руснаците дори лично дойде треньорът на отбора Мариус Лакатуш. За евентуалната сделка явно не е помогнала и братската прегръдка, която направиха взаимно наставникът на ЦСКА Йоан Андоне и Лакатуш.

„Армейците” навъртяха една пълна седмица с три мача по време на престоя си в Турция, но до този момент не успяха да пласират нито един свои играч, въпреки, че има зелен семафор за близо десетина футболисти от групата на Андоне. В момента трансфери вече са възможни единствено в посока изток, както и в първенството на Румъния.

В същото време от клуба пуснаха декларация за Котев която гласи:

Декларация на ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД

По повод появилите се в медиите през последните дни информации, засягащи футболиста на ПФК ЦСКА ЕАД Кирил Котев, в които той е обвиняван, че е провалил свой трансфер в отбор от Румъния, с цел да саботира трансферната политика на клуба сме длъжни да заявим следното:

Кирил Котев е дългогодишен състезател на ЦСКА и като такъв има голям принос за успехите на клуба през последните години, който ръководството оценява високо. Със своя професионализъм и отлични футболни качества, той е утвърдено име в най-успелия български клуб.

От своя страна Кирил Котев също оценява приноса на ръководството и ролята, която е изиграл клубът за развитието на неговата професионална кариера.

С оглед на гореизложеното държим да подчертаем, че един от основните принципи, от които се ръководи ПФК ЦСКА е защитата на интереса на нашите футболисти, което важи в пълна сила и в обратния ред на мисли, т.е. футболистите защитават интереса на клуба.

Поради това ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД не би поставяло пречки пред евентуален трансфер на Кирил Котев в чужбина, с оглед на неговото по-нататъшно развитие. Също така сме убедени, че и самият Котев не би отказал да премине в клуб, отговарящ на неговите качества, ако това е в разрез с трансферната политика на ЦСКА.