Председателят на Тръст „Синя България“ Васил Колев заяви след заседанието на Управителния съвет на Левски, че оценката за представянето на първия отбор е добра.

„Основната тема днес е докладът на спортния директор и старши треньора за представянето на първия отбор. Всякакви настроения се появиха, включително крайни оценки. Даваме много добра оценка, защото не забравяме от къде сме тръгнали лятото, когато можехме да не вземем лиценз. При едни минимални условия поставихме висока цел, каквато е класиране в евротурнирите. Те /отбора/ успяха да я надхвърлят, стигайки до първото място в един момент и се върви към изпълняване на поставената цел“, коментира Васил Колев и продължи:

„Клубът поема риска да инвестира в качество на първия отбор. Чрез резултати може да се стабилизира клубът. Обръщам се към привържениците на Левски: Адски трудно е да се намери баланс между това Левски да е стабилен и да бъде Левски, който е бил в историята си. Трябва да се поемат и рискове, които обаче не застрашават целия клуб. Смятаме, че ако повече обясняват двамата /Стойчо Стоев и Георги Иванов/ и натискът върху тях ще е по-малък и повече се консолидира общността около този проект. За нас Левски е много повече от спортни резултати и трофеи. Много по-важна е общността, отколкото която и да е победа.“

Степан Хиндлиян

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян пък заяви, че смята случилото се на скандалния двубой на „сините“ с Литекс от 20-я кръг на А група, в който ловчанлии напуснаха терена, за предварително планиран сценарий.

„Станахме свидетели на нещо изключително грозно и отвратително. Наричам го сценарий, защото съм трезво мислещ човек и всеки такъв си дава ясна сметка, че това, което се случи е планирано предварително. Сценарий, в който единственият губещ ще бъде Левски, защото на всички ни е ясно как работи манипулационната машина. Тези неща са били планирани да се случат и те ще бъдат в ущърб на Левски.

Ако Апелативната комисия потвърди изваждането на Литекс от групата, то тогава съдбата на Литекс остава в ръцете на Изпълкома. Получава се, че Гриша Ганчев ще решава дали Литекс ще е извън или във групата. Това е най-пресният пример защо искаме оставката на ръководството на футболния съюз“, обясни Хиндлиян, който разкри и желанието за среща между собствениците на футболните клубове, ръководството на БФС и представители на медиите, за да се вземат решения, които ще позволят на българския футбол да се рестартира.